Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці в Тернополі

vv's picture
  • Теги:
    • Часовня,
    • Religious architecture

Mark: +3 / 1 participant / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineTernopil regionТернопіль
Description

Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці зведена в 2008 році біля Тернопільського національного економічного університету. Каплиця побудована за допомогою колективу університету та ректора ТНЕУ, професора Юрія Сергія Ілліча.
У 1966 році в Тернополі було відкрито відділення фінансово-економічного факультету Київського інституту народного господарства. Вже через рік на базі цього відділення почав працювати фінансово-економічний факультет. У рік заснування тут навчалися лише 73 студенти, а викладачів було п'ять. З 1971 року  факультет перетворився на самостійний вищий навчальний заклад — Тернопільський фінансово-економічний інститут. Один із перших випускників – президент України В. Ющенко.

Джерело

Діва Марія народилася в будинку Йоакима і Анни, який знаходився в північно-східній частині Єрусалиму. Зараз це територія Мусульманського кварталу Старого міста, біля Левових воріт. Проте точне місце православні і католики вказують по-різному, і ці місця віддалені одне від одного приблизно на 70 метрів. На православному місці побудований монастир святої Анни, на першому поверсі його є церква на честь Різдва Богородиці, а під самою будівлею монастиря збереглася печера, яка була, за переказом, частиною будинку Йоакима і Анни. Католики вказують місце будинку в безпосередній близькості від Віфезди і побудували там базиліку святої Анни, у крипті якої також знаходяться стародавні підземні приміщення.
Божа Мати є великою праведницею, помічницею і заступницею людей, покровителькою сільського господарства, яка народженням Христа зробила перший крок до вічного спасіння усіх людей. 

Джерело

 

How to get to the point: 
Тернопіль, вул. Львівська
Reports
dombrovskii_a's picture
1 photos
dombrovskii_a
0
Your rating: None

Back to top