Пам'ятна дошка на СШ № 95, м. Харків

butilkavodi's picture
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Infrastructure,
    • Учебные заведения,
    • Школы,
    • Monuments

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineKharkiv regionХАРКІВ
Description

На будівлі Харківської загальноосвітньої школи № 95 (вул. Ньютона, 137) встановлено дошку в пам'ять про присвоєння школі почесного імені.

Рішенням Харківської Міської ради в центрі 27 мікрорайону по вул. Ньютона, 137 у 1974 р. 1 вересня було відкрито нову школу, яка отримала номер 95.
Першим директором була призначена Натарова Тамара Іванівна. Протягом 10 років вона і створений нею педагогічний колектив закладали основу сьогодення школи.
З 1983 до 2000 р. директором школи був Дмитренко Олександр Васильович. Він продовжив та розвинув традиції школи.
В 1984 р. вчителем початкової школи Улицькою Катериною Семенівною разом з учнями школи та їх батьками було розпочато пошук ветеранів 299-ї Харківської стрілецької дивізії, які визволяли Харків. В 1987 р. рішенням Верховної ради УРСР школі було присвоєно ім’я 299-ї Харківської стрілецької дивізії, а в школі почав працювати Музей Бойової слави дивізії.
В наш час розширюються напрямки роботи музею: збираються матеріали щодо періоду Голодомору 1930-х рр., розшукуються ветерани війн в Афганістані та Чечені, створені нові виставки, присвячені Холокосту. В школі створюється клас–музей Харківщинознавства.
З 2000 р. директором школи працює Балюк Тетяна Аркадіївна, яка з 1985 р. працювала в школі заступником директора з виховної роботи. В школі працюють вчителями і співробітниками випускники різних років. В 2007 р. учитель Воропаєва В.В. визнана «Кращим учителем року» і отримала Подяку та подарунок міського голови. Вчитель історії, керівник шкільного музею Бєляй Т.М. - переможниця Всеукраїнського конкурсу науково-пошукових робіт, присвячених Голодомору 1930-х рр. і була запрошена на зустріч з Президентом України В.А. Ющенко в Києві.
З 2013 р. директором школи працюєМерзлякова Наталія Володимирівна.
Джерело - сайт школи. 

0
Your rating: None

Back to top