Пам’ятник "Материнство" в м.Новомосковську

Vikont's picture
  • Теги:
    • Monuments,
    • Скульптура (Изваяние)

Mark: +8 / 3 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineDnipropetrovsk regionНовомосковськ
Description

Пам’ятник було відкрито 4 червня 2010 року.

Мати з немовлям на руках – вічний символ любові, вірності, відданості і самопожертви - така ідея скульптурної композиції в сквері Матері, що відкрито Новомосковську.

Сквер збудовано в центрі міста, біля історико-краєзнавчого музею ім. П.Калнишевського.

Автор пам’ятника - заслужений скульптор України Юрій Щедров. Вітаючи городян з подією в громадському і культурному житті міста, міський голова В.І.Літвіщенко наголосив, що відкриття Материнського скверу – це данина пошани всім жінкам міста.

У присутності громадськості очільник міста відкрив пам’ятник, у підніжжя якого закладено капсулу з листом, адресованим нащадкам. В листі є такі рядки: «…Відкриття пам’ятника Матері – це данина шани і поклоніння жінці, що дає життя і оберігає його. Сподіваємось, що у ваш час традиції вшанування Матері продовжаться…»

Єпископ Новомосковський Євлогій освятив пам’ятник. Мати - героїня Баядерко Варвара Григорівна, яка виховала вісьмох дітей, висловила щиру вдячність владі міста за пам’ятник, що звеличує материнство. Чарівний сквер в Новомосковську нагадуватиме про головну людину на землі – маму.

Посилання на джерело тексту.

Reports
dombrovskii_a's picture
2 photos
dombrovskii_a
Aleksis's picture
1 photos
Aleksis
ганс's picture
1 photos
ганс
0
Your rating: None

Back to top