ДОТ №230 КиУР

Хорт's picture
  • Атрибуты:
    • Фонарь,
    • Специальное снаряжение
  • Теги:
    • ДОТ,
    • Military installations

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineKyiv regionТарасівка (Києво-Святошинський р-н)
Description

Київський укріплений район (КиУР) будувався протягом 1929-1935 років, охоплюючи Київ півкільцем. Перша лінія оборони проходила від Дніпра по річці Ірпінь до Білогородки і далі через Тарасівку, Віту-Поштову, Мриги і лівим флангом упиралась знов у Дніпро. Довжина її складала 85 км.

Командно-спостережний пункт ДОТ №230 (КНП – Командно- наблюдательный пункт), типу Б. Двоповерховий на 4 амбразури для кулемета «Максим», розділений на окремі приміщення (каземати). Рік будівництва 1929-1930, входив до 5 батальйону районної оборони КиУР. Гарнізон 18 людей.

ДОТ вбудований в земляний насип, біля залізничних колій, на ділянці між станціями Вишневе і Тарасівка.

Вхід до ДОТу в вигляді колінчатого коридору, який прикривався решітчатою дверью.

Вхід в колінчатий коридор і найближчи підступи до входу, прострілювались через амбразуру оборони входа для ручного кулемету.

На верхньому поверсі, розташовані два спостережних каземата, приміщення центрального поста, яке було обладнано перископом, тамбур з скобами трапу, що ведуть на нижній поверх.

В амбразурах встановлені бронезасувки з відкідним прямокутним щитком. Вхід в каземати закривались важкими герметичними дверями, центральний пост та приміщення нижнього поверху закривались легкими герметичними дверями.

На нижньому порверсі, знаходяться два великих приміщення, тамбур з трапом, приміщення з нішею аварійного виходу і свердловиною.

Амбразура з вулиці.

Амбразура  з середини.

Над ДОТом №230 встановлено пам’ятний знак.

 

How to get to the point: 
Поблизу с. Тарасівка
0
Your rating: None

Back to top