Загадковий Тишлар

VoloksboR's picture
  • Теги:
    • Урочище,
    • Скала,
    • Natural objects,
    • Святилище,
    • Religious architecture

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineCrimeaФорос
Description

Одним із найзагадковіших місць Криму є, безумовно, Тишлар (у перекладі з тюркської – Зуби). Передати магічну атмосферу цього місця не в змозі жодна фотокамера, що фіксує лише обриси каменів. Тишлар треба бачити на власні очі.

Сім гостроконечних високих скель утворюють майже правильне коло, в центрі якого знаходиться ще один камінь, але вже більше плаский. Камені кола при цьому мають ще й певний нахил назовні. Дивна форма цієї природної споруди стала причиною його неймовірної популярності серед послідовників різноманітних езотеричних вчень.

Версій що до того, що ж таке насправді Тишлар (йдеться про офіційно-наукові версії, адже радіотелескоп атлантів – це, звичайно, цікаво, але не дуже правдоподібно) кілька. Згідно з однією – скелі Тишлару подібно до зубців Ай-Петрі були колись рифами теплого юрського моря, згідно з іншою – це залишки зруйнованої карстової воронки (цим як раз і пояснюється характерна округла форма споруди). Також існує думка, що гостроконечні конусоподібні вершини – це форми так званого тропічного карсту, які ще називають «цукровими головками».

Весь комплекс Тишлару вважається Місцем Сили. Кажуть, що на центральному камені енергетика підживлювальна, м’яка, а по скелях, що його оточують іде справжній енергетичний вир. Струмінь настільки міцний, що не кожен здатен його «перетравити», хоча сама по собі ця енергія позитивна.

Джерело 1

Джерело 2

Джерело 3

How to get to the point: 
Автобусом до зуп.Ласпі, або до зуп.Сарич на Південнобережному шосе, далі – пішки.
0
Your rating: None

Back to top