ШУКАЧ на Інтері

Portret użytkownika A.G
  • Тип информационной страницы:
    • Новости

22.08.2012 у програмі НОВИНИ на телеканалі ІНТЕР було показано сюжет про ШУКАЧ. Відео можна переглянути нижче.

В Україні з'явився новий вид активного відпочинку - геокешінг

Геокешінг - новий спосіб активного відпочинку. Це пошук тайників за допомогою джипіес. За правилами: одні учасники створюють схованки, інші - знаходять. А всі звіти про пошуки треба залишати в інтернеті. Окрім того, в цій грі також використовують загадки, які розвивають логічне мислення. Розповідає Юрій Мамон.

Юрій Мамон, кореспондент:

- Скарбнички, скриньки з сувенірами - усього понад 25 схованок просто під ногами у киян. Знайти їх можна у міських парках, скверах і навіть на центральних площах. Тільки от необхідною інформацією - координатами та картою - володіють ті, хто називають себе шукачами.

В його активі близько сотні знайдених тайників, та й захованих не менше. Гордій - один з найактивніших шукачів у Києві. Показує сайт, з якого у цьому хобі все починається.

Гордій Вербицький, шукач:

- На кожну точку, скажем так, був би це скарб, чи скринька, чи схованка, чи пам'ятка - є своя сторінка. На цій сторінкі обов'язково вказуються джипіес координати цієї точки точні і як виглядає той скарб або ця схованка, або ця капсула. Тобто фотографія того, чого ми шукаємо.

Цього разу вибір шукача впав на скарб, захований на Лисій горі. Ось його фотографії та джипіес координати.

Досить часто координати можуть бути вказані не точні, а приблизні. В такому разі автор має залишити якусь загадку, або підказку, на шляху пошуківця. Це додає азарту, каже Гордій.

- Ви досягли пункту призначення.

Скарби, за якими зазвичай полюють шукачі, практично нічого не вартують. Приз Гордія - декілька сувенірів, але це для нього - не головне.

Гордій Вербицький, шукач:

- Просто задоволення моральне від того, що щось знайшов і це все робиться в комплексі, в основном, з якимось подорожами.

Тих, хто обирає такий спосіб відпочинку, в Україні вже 350, і це тільки зареєстрованих на сайті. Проект існує всього рік. Зародився у Дніпропетровську, але поступово грою захопилися й інші регіони країни. Скарби шукають по всьому світу, тож іноземні схованки у нас вже також з'явилися.

Олександр Дамбровский, керівник проекту "Шукач" Гео-Дніпропетровськ:

- Российских тайников у нас много - где-то 1800 тайников. Американцы у нас заложили где-то наверное больше ста, 120 тайников.

Активну участь беруть ще й поляки, тож організатори сподіваються, що в наступному році кількість користувачів сайту збільшиться до 8 тисяч, десята частина з яких стануть активними шукачами.

Юрій Мамон, Володимир Самченко, Новини, телеканал "Інтер"

0
Twoja ocena: Brak

Komentarze

Portret użytkownika noname

Действительно гордость берет,

Действительно гордость берет, пускай я с "Шукачем" недавно!{#emotions_dlg.biggrin}

P.S.: на 2:15 в самом верху мою учетку видно:)

Portret użytkownika dombrovskii_a

Ты взял "ларец", нашел

Ты взял "ларец", нашел "тайник", ВСЕ ты Шукач! Шукачи с тобой.

Portret użytkownika Tan-Tol

Цей відеосюжет ми встигли

Цей відеосюжет ми встигли подивитися у прямому ефірі, трохи вдалося записати.
З'явилося відчуття гордості за Гордія, Сашу та нас усіх. Дуже приємно!!

Запрошуємо нових шукачів пригод до нас.

Portret użytkownika mladshoj2

Да видео поиска снято

Да видео поиска снято кусками,но главное что ужэ засветились на телевиденье,думаю это не последняя сьёмка {#emotions_dlg.biggrin}.Да хотелось бы по больше времени на репортаж,но я всё равно доволен от того что нас ноконец-то показали,и во время просмотра в душе такая гордость за наш сайт ))).Так держать.

Powrót do góry