Коропський історико-археологічний музей

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Infrastruktura,
    • Музей

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCzernihowski obwódКороп
Opis

Коропський історико-археологічний музей був створений у 1993 році місцевими краєзнавцями. Музей займає площу Феодосівської церкви ( у минулому), побудованої в 1886 році на кошти прихожан. Експозиційна площа розміщується в двох залах.
В основу створення музею було вирішено розмістити археологічну колекцію, яка на той час налічувала близько 2,5 тисяч експонатів. З часом фонди музеїв поповнювалися другими предметами музейного значення: етнографія, образотворче мистецтво, нумізматика, археологія та ін. Зараз історико-археологічний музей налічує більше 7- ми тисяч експонатів. З кожним роком до фондів музею надходить близько 300 експонатів.В музеї розміщена експозиція по таких розділах: геологія, палеоліт, мезоліт, неоліт, епоха бронзи, залізний вік, Київська Русь, середньовіччя, козацька доба, Велика Вітчизняна війна, сучасність. В музеї розміщена експозиція про всесвітньо відому Мезинську палеолітичну стоянку та в 2003 році відкриту Бужанську стоянку, предмети якої знаходяться в експозиції. Також представлена Оболонська палеолітична стоянка, яка була відкрита 20 серпня 2010 року під час копання шахти під колодязь у приміщенні котельні Оболонської ЗОШ І-ІІ ст., та підтверджена київськими археологами з Академії Наук України на чолі з науковим співробітником Ступаком Дмитрієм. Кістки мамонта, які датуються 15-13 тис.р.до н.е. експонуються в історико-археологічному музеї.
Варто побачити у музеї відвідувачам : діораму Радичівського городища часів Київської Русі – ікони, одяг, предмети побуту, образотворче мистецтво, нумізматику, археологію.

Коропський регіональний історико-археологічний музей знаходиться:
16200 смт.Короп вул. Вознесенська, 2.
Тел. +38(04656) 2-17-07 (замовлення екскурсій ).
Музей працює без вихідних, з 8:00 до 17:00.
Дні відкритих дверей: 12 квітня – День ракетокосмічної галузі, 18 травня, 24 серпня, 1 вересня (для школярів ), 1 жовтня (день пенсіонерів ), 17 листопада (для студентів).

Джерело тексту и фото

Макет Феодосиевской церкви, в которой сейчас расположен музей (купола снесены в советское время, церковь была переоборудована под кинотеатр):

 

Как добраться к точке: 
вул. Вознесенська, 2.
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry