Храм перенесення мощей святого Миколая в Тернополі

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Церковь,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaTarnopolski obwódТернопіль
Opis

Новозбудований Храм перенесення мощей святого Миколая в Тернополі знаходиться на окраїні жилого массиву «Мир» та належить до Української грекокатолицької церкви.
У XI столітті грецька імперія переживала важкий час. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбивали їх жителів і супроводжували свої жорстокості зневагою святих храмів, мощей, ікон та книг. Мусульмани робили замах знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.
Жителі міста Барі, розташованого на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святителя Миколая. Кораблі повернулися до Барі, і скоро радісна звістка облетіла все місто. Мощі святителя Миколая урочисто перенесли до церкви святого Стефана, що знаходилася недалеко від моря. Через рік була побудована церква на честь святителя Миколая і освячена папою Урбаном II. У Маларському соборі, скликаному Римським папою Урбаном II для примирення церков брала участь й делегація Київської православної митрополії. Члени цієї місії були у м. Барі на освячені перенесеної гробниці св. Миколая.
Святий Миколай — єпископ Мир (Лікія, сучасне Демре,Анталія, Туреччина), християнський святий, відомий як Миколай Чудотворець. Він став прообразом  Діда Мороза (Санта Клауса). Св. Миколай також відомий під іменами: Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.
Св. Миколай  опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті, вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців.

Джерело тексту та мозаїка з монастиря Фрушка Гора, Сербія.

Как добраться к точке: 
Тернопіль, вул. Миру
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry