Святе джерело в с. Нечаївка

Portret użytkownika Декабрь
  • Теги:
    • Родник (Источник),
    • Колодец,
    • Przyrodnicze obiekty

Ocena: +3 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCzerkaski obwódНечаївка
Opis

Житель села Нечаївка Черкаського району зі своєї свердловини дістає святу воду. За словами чоловіка, такою вода стала більше півтора року тому. Після того, як до нього уві сні явився Спаситель і благословив джерело. Відтоді, стверджує селянин, вода не лише змінила свій склад – стала кришталево чистою та смачною, але й цілющою. Чи справді вода має надприродні властивості та чи може вона стати альтернативою традиційній медицині, з’ясовували наші кореспонденти. Далі сюжет із циклу «На замітку». 

Хвіртка до цього подвір’я відчинена завжди. Сюди приходять ті, хто вирішив скуштувати чарівну воду. Вже більше півтора року живильну вологу зі свердловини Дмитра Ткаченка віряни вважають святою. Якось до чоловіка уві сні явився Спаситель і сповістив його про диво. 
Дмитро Ткаченко, житель с. Нечаївка: «Він сказав такі слова: «За почитание меня, отныне пейте воду и омывайте тело свое ей». 
На ранок вода зовсім змінилась. 
Дмитро Ткаченко, житель с. Нечаївка: «Коли пішов я, тільки почало світати. Побачив, що вода - не моя». 
Вода змінила колір, запах і смак. До цього воду зі свердловини чоловік майже 15 років діставав жовтувату з вираженим залізним смаком. 
Дмитро Ткаченко, житель с. Нечаївка: «Це вода кришталево чиста. Я з першого дня її як набрав у пляшку, так вона і стоїть. Яка була, така і сьогодні». 
Виконує чоловік й іншу настанову Христа – омиває прихожан водою. Для цього у дворі Дмитра Ткаченка стоять спеціальні кабінки. Така гідротерапія дає результати. Свята вода почала зціляти вже в перший місяць, розповідає господар. Першим, пригадує чоловік, позбавився недуг місцевий священик. 
Дмитро Ткаченко, житель с. Нечаївка: «Була папілома. Більша, ніж куряче яйце, і вона зійшла». 
Кількість зцілених водою з кожним днем зростає. Господар навіть завів спеціальну «Книгу відгуків». Нині там сотні подяк. До нечаївського святого джерела їдуть звідусіль. Воду приїжджають пити з Америки, Італії, Чехії, Німеччини, Австрії та ін. Володимир приїхав по святу воду з Черкас. Визнає: вона особлива та дуже смачна. 
Володимир Лимаренко, черкащанин: «Що мене вразило, так це те, що вода, яку я пив, стоїть відучора тут у кухлику - і вона настільки свіжа, ніби її щойно витягли зі свердловини. Хоча звідти я її не набирав, вона просто стояла в приміщенні». 
Церковні мужі про подібні дива чули не раз. 
Владика Іоан, Свято-Троїцький собор: «Є такі випадки і не один, що Матір Божа вказувала на джерело. Щоб із цього джерела люди пили з вірою, зцілювались, є таке». 
Однак до подібних знаків церковнослужителі радять ставитись із обережністю. Адже надходити вони можуть не лише від Господа, але й від диявола. У цьому випадку, каже Владика Іоан, можна говорити про знаки Небес. 
Владика Іоан, Свято-Троїцький собор: «Коли людина їде до цього джерела, повинна мати якесь поняття про молитву». 
Люди в такі дива вірять. 
Наталя, черкащанка: «Вірю в таке. Буває таке. Ну чи це правда? Бо в деяких випадках пишуть неправду». 
Тамара, черкащанка: «Бачу, що люди вірять, то я вірю. Так, не особливо, але інколи замислююсь. Треба все ж таки вірить».

Джерело.


Как добраться к точке: 
с. Нечаївка, бул. Шевченка, 73
Raporty
Portret użytkownika vv
4 Zdjęcia
vv
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry