Пам'ятний знак учасникам ВВв, сел. Комуніст

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Памятник воинам 1939-1945,
    • Памятник воинам-землякам,
    • Памятный знак,
    • Плита (Стела),
    • Pomniki

Ocena: +5 / 1 participant / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCharkowski obwódДокучаєвське (Комуніст)
Opis

На території Харківськоого національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, біля навчального корпусу № 3 встановлено знак в пам'ять про співробітників та студентів закладу, що воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни.


Суворою тишею порожніх аудиторій проводжав вуз на фронт своїх студентів i викладачів. Більшість викладачів і співробітників інституту ввійшли до складу 7-го окремого піхотного винищувального батальйону народного ополчення, комісаром якого був призначений секретар партійної організації інституту І.І. Бакулін. Серед бійців батальйону були доценти О.М. Можейко, Ф.Я. Бузовір, М.К. Крупський та ін.
У жовтні 1941 р. інститут було евакуйовано до міста Катта-Курган Узбецької РСР. В евакуації інститут продовжив роботу з підготовки спеціалістів-аграрників, розвивалися наукові школи, запроваджувалися досягнення науки у виробництво.
Багато співробітників і студентів інституту, які пішли на фронт, проявили мужність і героїзм, захищаючи Вітчизну. Їх ратні подвиги відзначені високими урядовими нагородами. Званням Героя Радянського Союзу відзначено подвиги колишнього студента інституту П.Л. Василевського, майора Е.Д. Готліба, у гестапівській катівні був замучений секретар парткому інституту І.І. Бакулін, який очолював у роки окупації Харківський підпільний обком партії.
Тим, хто загинув у боях за Вітчизну, нащадками споруджено Пам’ятний знак, який нагадує молодому поколінню про героїзм викладачів, студентів, співробітників вузу у роки важких випробувань.
Джерело - сайт вузу. 

Raporty
Portret użytkownika Tan-Tol
2 Zdjęcia
Tan-Tol
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry