Римо-католицька каплиця Божого Милосердя і Св. Шарбеля, м. Харків

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Часовня,
    • Католический храм,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCharkowski obwódХАРКІВ
Opis

На вул. Плиткова, 23\26 (перекрёстк с ул. Шарикова) расположена римо-католическая часовня в честь Божьего Милосердия и Святого Шарбеля.

Після поділів Польщі 1772-1795 рр. та Французької революції 1789 р. до Харкова прибули католики з Польщі та Франції, а після відкриття у 1805 р. університету - викладачі-католики з-за кордону. Меси проводились у 1-й Харківській гімназії та університеті приїзджими священиками, а 1829 р. Харків отримав першого постійного душпастиря - отця-францисканця Г. Чаплинського.
Заснований у середині XVII ст. Рогань, частину якого нині займає промисловий та спальний район Харкова, вперше письмово згадується 1736 роком, а його забудова почалась на початку 80-х років минулого століття.
3 березня 1996 р. група чорниць та парафіян на чолі із священиками храму Успіння Пресвятої Діви Марії виїхала у цей мікрорайон, щоб молитися про створення тут нової парафії. 23 жовтня 2001 р. парафію відвідав тодішній Апостольский нунцій в Україні архієпископ Нікола Етерович. 1 червня 2008 р. єпископ Мар'ян Бучек освятив Хрест на місті майбутньої каплиці.
Каплиця знаходиться у харківському мікрорайоні Рогань, їхати потрібно від станції метро "Пролетарська" тролейбусом № 7 до останньої зупинки. Парафію обслуговують дієцезіальні священики. Святі Меси відправляються у неділю в 09-00 та у вівторок, четвер і суботу о 18.00. Храмові свята - Божого Милосердя (неділя після Великодня) та святого Шарбеля, священика (27 липня).
Джерело. 

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry