Меморіальна дошка Віктору Івашину в Балабино біля Запоріжжя

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Pomniki

Ocena: +8 / 2 uczestnicy / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaZaporoski obwódБалабине
Opis

Перша школа в селі Петрово - Строганово, теперішнє Балабино, з’явилась після реформи 1861 року. Після скасування кріпосного права будинок, у якому жив колись управляючий села, був переданий під школу і квартиру учителю. Збереглося у пам’яті селян ім’я священнослужителя, що працював вчителем приходьської школи. Піп Доценко був суворий і вимогливий до учнів.У церковно-приходській школі з самого початку навчались діти заможних жителів селища, та пізніше кількість таких дітей почне зростати.

За більш чим 100 років школа змінилась, але найбільші зміни відбулись при керуванні школою директором Івашиним Віктором Сергійовичем. Збудовані нові приміщення, спортзал, але, основне, створений згуртований колектив вчителів. В такій згуртованості колективу в ці часи була неабияка заслуга директора Івашини В.С. Натхненником був саме він – наш Сергійович, як його стали називати потім. Його демократичний стиль керування, його споглядання за роботою вчителів, його вміння вгледіти паростки чогось нового багато зробили для школи. Віктор Сергійович не залишався на одному місці, завжди йшов уперед. Це при ньому педколектив Балабинської школи був співучим спортивним. Вимагав свого час – з’являються кабінет народознавства, потім кабінет інформатики. Він завжди захищав вчителя , був завжди спокійним, врівноваженим. Тільки в Балабинській школі він був директором 35 років, а загалом його директорський стаж – 50 років.
Школа не стоїть на місті, вона розвивається, йде вперед, удосконалюється. З 2007 року школа змінила статус – стала гімназією. 21 травня 2015 р.  біля входу в балабинську гімназію «Престиж» відкрита меморіальна дошка Івашину Віктору Сергійовичу.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Запоріжська обл., Балабине
Raporty
Portret użytkownika ганс
2 Zdjęcia
ганс
Portret użytkownika Eduard
3 Zdjęcia
Eduard
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry