Монастир Покрову Пресвятої Богородиці, сел. Покотилівка

Portret użytkownika butilkavodi
  • Теги:
    • Kultowe zabudowania,
    • Католический храм,
    • Монастырь

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaCharkowski obwódПокотилівка
Opis

Неподалік м. Харків, у центрі смт. Покотилівка (вул. Тимырязэва, 13), розмістився серед будинків, в оточенні дерев Храм та Монастир Покрову Пресвятої Богородиці Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні.

Близько 16 років тому, Провінцією Найсвятішого Спасителя в Україні в смт. Покотилівка Харківського р-ну Харківської обл. була заснована місійна станиця Покрову Пресятої Богородиці, з метою поширення Божого слова серед вірних Східної України. Засновником і першим настоятелем був о. Онуфрій Репецький ЧСВВ, який ще в досить молодому віці приїхав на Схід і ревно взявся до праці, не легко було йому спочатку, тутешнє ставлення до Греко-Католиків місцевого населення, чи представників влади на той час не сприяли заснуванню Церкви, ставилися вороже, та всіма силами намагалися перешкодити. Та о. Онуфрій озброївшись діяльною вірою, надією, і любов’ю до Бога продовжував проповідувати, хрестити, уділяти Св. Тайни усім тим, хто шукав Бога, усім тим, які ніколи про нього не чули, і Господь щедро віддячував Йому, допомагав у всьому, знаходив для вирішення важливих і клопітких справ добрих людей, та разом, поступово розбудовували храм.
Кожного дня зранку і увечері служиться Свята Літургія, проводяться кожної п’ятниці молитви над хворими «Вичитки», завжди можна приступити до святої Тайни Покаяння та св. Причастя. У неділю та свята служаться дві Святі Літургії перша о 9:00 на якій співає хор, а друга о 12:00 для молоді та дітей, загальна кількість вірних перевищує 400 осіб і постійно зростає.
При Храмі діють різні товариства та молодіжні гуртки.
Ікона Матері Божої, що знаходиться у Храмі, кожної миті випромінює світло Любові, тепло, мир та спокій, до неї зранку та увечері біжать люди, клякають перед її образ та просять помочі і заступництва, вона завжди оточена квітами та подякою за отримані ласки, вислухані молитви.
Зовсім недавно 21 грудня 2009 р., протоігуменом Провінції о. Йоанікієм Чверенчуком ЧСВВ було затверджено статут монастиря, а 05.02.2010 р. Державним комітетом України у справах національностей та релігій було зареєстровано Статут Монастиря Покрови Пресвятої Богородиці. Храм та монастир зараз стрімко розвивається та розбудовується, проводяться ремонти Храму, монастиря, та прилеглих територій.
Джерело.

0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry