Алея Слави в Голій Пристані

Portret użytkownika vv
  • Теги:
    • Улица (площадь, переулок),
    • Музей,
    • Infrastruktura

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • UkrainaChersoński obwódГола Пристань
Opis

Алея Слави (Героїв) - музей під відкритим небом. Тут увіковічено пам'ять про трудові і бойові подвиги голопристанців: 35-ти Героїв Соціалістичної Праці, Радянського Союзу, повних Кавалерів Орденів Бойової і Трудової Слави та 39-ти Заслужених працівників різних галузей виробництва, портрети яких розміщені на стелі «Гордість Голої Пристані», що продовжує поповнюватися новими іменами. Жоден населений пункт України не може пишатися такою кількістю Героїв!
Як знак великої пошани, і вдень і вночі, у свята і у будні палахкотить незгасимо «вічний вогонь», як вічний спогад про полеглих у роки Великої Вітчизняної війни. Біля Алеї Героїв з нагоди 15-ї річниці виведення військ з Афганістану відкрито пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам землякам-голопристанцям – учасникам бойових дій, що виконували свій бовий обов’язок на території дванадцяти держав світу. Споруджено пам’ятний знак на честь тих, хто ціною власного життя захистив світ від екологічного лиха – Чорнобильської трагедії.
Алея реконструйована в 2010 р. на благодійні внески жителів міста та району.

Джерело

На алеЇ розташовані: памятники Покришеву, Стрельченко, Бразі, воїнам- землякам, працівникам тилу, розстріляним морякам, небесній сотні, воїнам-інтернаціоналістам, ліквідаторам чорнобильскої трагедії та інші. Коодинати показані для початку алеї – стелі з переліком спонсорів, кінець алеї - біля набережної.

 

Как добраться к точке: 
Херсонська обл. Гола Пристань, вул. 1 Травня
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry