м.Чернігів. Військово-історичний музей.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Дом,
    • Архитектурные сооружения

Оценка: +5 / 1 участник / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЧерниговская областьЧернігів
Описание

Розташований поблизу міського парку культури і відпочинку. Створений в 1985 році. Його основою стали колекції матеріалів, що характеризують участь чернігівців у Великій Вітчизняній війні як на фронтах, так і в партизанських загонах і підпільних групах, долю остарбайтерів і в’язнів таборів, розповідають про оборону Чернігівщини в 1941 р. та її звільнення від німецько-фашистських загарбників восени 1943 р., про участь наших земляків у так званих локальних збройних конфліктах в Кореї, В’єтнамі, Єгипті, Афганістані тощо; про формування Збройних Сил незалежної України, їхню участь у міжнародних миротворчих операціях під егідою ООН; про ліквідацію аварії на Чорнобильській АЕС і її наслідків. Це документи, фотографії, зброя, нагороди, військове спорядження, особисті речі, робочі інструменти, якими користувалися представники різних родів військ, живописні і графічні твори, книги. Загалом – понад 11 тисяч одиниць збереження.

Експозиція музею складається з двох розділів “Військова історія Чернігівщини” та “Бойовий шлях 1-ї гв. армії”. За час свого існування значно оновлена, доповнена новими експонатами і темами, такими як “Військове будівництво доби Української революції”, “Бій під Крутами”, “Участь чернігівців у локальних воєнних конфліктах другої половини ХХ ст.”, “Створення армії незалежної України”, “Діяльність Чернігівського прикордонного загону”. Працюють постійні виставки “Слава українського козацтва”, “Чернігівці на фронтах Великої Вітчизняної війни”, “Визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників”. Має виставкову і кіно-лекційну зали.

Увагу відвідувачів привертає, у першу чергу, насиченість експозицій зброєю різних епох, листи з фронту та з німецької неволі, фотоапарат фотокореспондента газети “За нашу победу” В.М. Андронова, понівечений осколком; нагороди Ф.І. Короткова, командира обласного з’єднання партизанських загонів; матеріали двічі Героя Радянського Союзу льотчика авіації далекосяжної дії, який у серпні 1941 року бомбардував Берлін О.Г. Молодчого, О. Власенка, миротворця ООН, який загинув поблизу Сараєва тощо.

Как добраться к точке: 
Шевченка, 55а
Отчёты
Аватар пользователя Orlan
1 Фото
Orlan
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу