Церква різдва пресвятої Богородиці с. Підзамочок

Аватар пользователя dombrovskii_a
  • Теги:
    • Культовые сооружения ,
    • Церковь

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаТернопольская областьПідзамочок
Описание

Церква різдва пресвятої Богородиці с. Підзамочок

з ослабленням тоталітарного контролю над релігійними вірування громадян країни рад та зняттям заборони на проведення обрядів культу в Підзамочок повернувся невгасиме світло лампадки: громада своїми силами в 1989 році повернула храмові стіни на шлях істинної віри, коли тут була освячена церква Різдва Богородиці.
З тих часів невсипущими працями місцевої пастви з благословення отця-настоятеля невелика святиня поступово повертає собі колишні шану і архітектурну відповідність своій великій місії. Так вже в 1990-му на церковному подвір’ї з’явилася дзвіниця, а ще через кілька років і невелика капличка.
Простота невеликого квадратного ошареного об’єму (протяжність стін – 10м) під двосхилим дахом з декоративною голівкою та невеликим притвором під циліндричним склепінням, периметр яких прорізають витягнуті арки віконних прорізів і трьохцентрові арки дверей, вигідно відтіняє виразні фрески ніш центрального фасаду на релігійні теми з Богородицею на чолі і скромні хрести на вершинах.
Крім того в комплекс церкви Різдва Богородиці в Підзамочку входять розташована трохи в глибині південніше основного обсягу новозбудована квадратна каплиця з нависаючим над центральним входом двосхилим дахом, що стилістично відповідає храму, і складена з білої цегли трипілонна дзвіниця на невисокому постаменті.

джерело тексту


 

0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу