м. Відень. Пам'ятник принцу Євгену Савойському.

Аватар пользователя olanko
  • Теги:
    • Памятники,
    • Скульптура (Изваяние)

Оценка: +5 / 1 участник / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • АвстрияВенаВена
Описание

Prinz Eugen - equestrian statue

Бронзовий кінний пам'ятник принцу Євгену Савойському створив Антон Фенкорн. Скульптор явно підлестив принцу. У житті Євген Савойський був горбатий і зросту всього півтора метра. Що, втім, не завадило йому стати одним з прославлених полководців Австрії. Хоча він австрійцем і не був. До речі, це - перший пам'ятник людині, яка не перебувала в родинних стосунках з родиною Габсбургів, встановлений в районі імператорського палацу.


Євген Савойський був родом з Парижу, але на батьківщині його військові таланти виявилися нікому не потрібні. Тоді принц поїхав в слабку, понівечену війнами, епідеміями і внутрішніми заколотами Австрію. Тут після декількох вдало розроблених ним бойових операцій Євгену був присвоєний чин фельдмаршала, пізніше - генералісимуса.

Євгену Савойському вдалося відкинути турків далеко від кордонів Австрії, змусити їх після битви при Зенті укласти Карловицький мир. У 1717 р. австрійська армія під проводом Савойського зайняла Белград. Тоді-то народ і склав про принца пісню «Принц Євген, шляхетний лицар».

Євген Савойський прославився не тільки як «Славний переможець ворогів австрійських». Він усмиряв і внутрішніх ворогів імперії. Тобто був «Мечем дому Габсбургів». А ще його називали «Мудрий радник трьох імператорів». І всі ці титули зараз написані на п'єдесталі.

Джерело 

Как добраться к точке: 
Heldenplatz
Отчёты
Аватар пользователя vv
1 Фото
vv
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу