м. Відень. Церква обітниці (Вотівкирхе).

Portret użytkownika olanko
  • Теги:
    • Церковь,
    • Kultowe zabudowania

Ocena: 0 / 0 uczestników / 0 zalecenia / (+0) (-0) jakość

  • AustriaWiedeńWiedeń
Opis

(Votivkirche)

Будівля в неоготичному стилі на вулиці Рінгштрассе була побудована в подяку за невдалий замах на імператора Франца Йосипа.

Церква Обітниці була освячена 24 квітня 1879 року, в день срібного весілля імператора Франца Йосипа і імператриці Елізабет. Роботи з проектування були розпочаті ще в 1854 році, через кілька місяців після невдалого замаху на імператора. Його брат, ерцгерцог Фердинанд Максиміліан (згодом імператор Мексики), звернувся до народу із закликом «в подяку за порятунок Його Величності» робити пожертвування на будівництво цієї церкви. Зрештою, будівництво було доручено архітектору Генріху фон Ферстелю.

Тринефна базиліка в неоготичному стилі, побудована за французькою кафедральної схемою, відноситься до числа найважливіших будівель в стилі європейського історизму. Через своє розташування на вулиці Рінгштрассе церква обітниці також отримала назву «Собор на Рінгштрассе». В церкві, точніше в колишній придворній каплиці, також розташований музей. Найбільш видатним експонатом є «Антверпенський вівтар», який вважається найбільш значним збереженим твором мистецтва даного жанру. Робота над ним була розпочата в 1460 році в Брюсселі і закінчена через деякий час в Антверпені.

Джерело


 

Как добраться к точке: 
Rooseveltplatz 8
0
Twoja ocena: Brak

Powrót do góry