Пам'ятник Еббе Ліберату у Ґетеборзі

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Плита (Стела),
    • Памятники

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • ШвецияВестра-ГёталандГетеборг
Описание

Еббе Харальд Ліберат, народився у 1871 року в Мальме, помер 1937 року в Стокгольмі, був шведським військовим, спортсменом, піонером шведських скаутів.
Ліберат був учителем фізкультури в Ґетеборзі, членом Шведської Федерації гімнастики і головою гімнастичних федерацій Стокгольма. На Олімпійських іграх 1912 року в Стокгольмі він очолював шведську команду гімнастики.
Він сформував перший скаутський корпус у Швеції, в Ґетеборзі. Завдяки перекладу книг та особистої пропаганди Еббе Ліберата, в Швеції поширилися ідеї скаутського руху.  Еббе Ліберат є співзасновником Шведської федерації скаутів у Стокгольмі в 1912 році і був багаторічним керівником скаутської асоціації Швеції. У 1920 році він був удостоєний вищої нагороди шведських скаутів Silvervargen .
Ліберат опублікував власні підручники з скаутингу, а також тридцять молодіжних книг.
Ebbe Lieberathsgatan в районі Krokslätt в Ґетеборзі, був названий в 1946 році в пам'ять про Еббе  Ліберат, який провів своє дитинство в цьому районі. 

Джерело тексту та фотографії Еббе Ліберата

Батько руху шведських скаутів, Еббе Ліберат, має пам'ятник у парку Слотцскоген (дендропарк ботанічного саду в Ґетеборзі), який був урочисто відкритий Готфрідом Бергендалем, головою Товариства скаутів 14 листопада 1959 року. Пам'ятник складається з великого каменю, що лежить на трьох менших каменях, в оточенні гравірованих каменів, які надіслали близько 100 скаутських організацій у країні. Камені символізують - скаутський рух, три пункти скаутської обіцянки і спільноту скаутів.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Гетеборг, Ботанічний сад
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу