Миргородська ряба свиня

GoldAngel's picture
  • Атрибуты:
    • Рекомендации,
    • Осторожно, вокруг посторонние
  • Состояние:
    • Действующий
  • Тип ларца:
    • Easy to find casket

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkrainePoltava regionМиргород
Description

Скринька закопана між чотирьох дерев катальпи за 10 кроків від куща горобини та знаходиться в точці з координатами.

У 2011 році у Миргороді вперше відбувся найсмачніший фестиваль року – «Свято миргородської свині », . Гастрономічний захід зібрав гостей з усієї України, а місто Миргород вписало свою сторінку в Українську книгу рекордів.

Велетенське гастрономічне шоу, яке відбулося на міському стадіоні «Старт», перетворило Миргород на два дні в епіцентр українських народних гулянь. І якщо раніше Миргород для більшості відвідувачів асоціювався виключно з Гоголем, королевою мінеральних вод та курортом, то тепер до переліку місцевих брендів ввійшла ще й Миргородська свиня, та сама, яка колись за безсмертним класиком вкрала документ в Земській управі. 70 річчю виведення цієї м'ясо-сальної породи і приурочили споживацький фестиваль, який за словами міського голови Сергія Соломахи має всі шанси перетворитися на щорічний.

На відкритому повітрі і вогні зі свіжого м’яса свиней миргородської породи найкращі повари України приготували понад сім десятків традиційних українських та європейських страв зі свинини і встановили національний рекорд.

Захоплюючим видовищем для гостей були поросячі перегони. П’ять півторамісячних п’ятачків бігали у спеціальному вольєрі. Фавориткою змагань стала Міледі.

Святкування ювілею визнання миргородської рябої повноцінною породою відбувалося просто неба, де усі бажаючі спробували живе пиво, шашлики, ковбаси, соління, місцеву випічку і ще безліч страв зі свіжої свинини та підкріпитися гарячим кулішем, борщем та тушкованою капустою від козацького центру кошоварів.

У програмі гастрономічного фестивалю відбувся конкурс м’ясоїда. За півгодини чотири учасники мали з’їсти якомога найбільше м’яса української свині. Під оплески глядачів і вболівальників перемогу здобув миргородець Анатолій Бондаренко. У подарунок він отримав тур вихідного дня на двох у номер люкс одного з найкращих Миргородських курортів. Організатори першого фестивалю свинини - п.п Олег Говоруха, ПрАТ « Миргородкурорт» та Миргородська міська рада на прес-конференції пообіцяли ще не один рік проводити такі фестивалі, і зробити, образно кажучи, п’ятачкове свято традицією.

У той час, як гості свята відпочивали, десятки камер, диктофонів та фотооб’єктивів намагалися віднайти якомога ексклюзивніший матеріал. Також журналісти, запрошені на фестиваль, відвідали дослідне господарство ім. Декабристів, де і зараз продовжують розводити породу свиней миргородську рябу, яку вивели шляхом народної селекції, а в 1941 році офіційно визнали і внесли в міжнародний реєстр. Для всіх бажаючих ознайомитися з туристичними можливостями міста було організовано екскурсії визначними місцями Миргорода та його оздоровницями. Як відомо, жодне народне гуляння не обходиться без виступу народних колективів і проведення традиційних конкурсів та культурної програми за участю місцевих та приїжджих музик.

Как добраться к точке: 
Через підвісний міст пройти вглиб лісу по лівій стежці
5
Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Comments

SLA's picture

Не расстраивайся, Саша. Я

Не расстраивайся, Саша. Я тоже будучи в Миргороде в декабре прошло года, не нашел этот ларец. Но по другой причине, тогда земля  была вдобавок еще  мерзлая, и к тому же вся в снегу{#emotions_dlg.biggrin}

dombrovskii_a's picture

Без фото-подсказки

Без фото-подсказки (ориентира) не нашел. Был в точном месте, топтался, копал и нет, не повезло. Звонил автору, понял, что в нужном месте. Но земля очень твердая и копать перекопать.

Back to top