Храм Матері Божої Неустанної Помочі в Тернополі

vv's picture
  • Теги:
    • Церковь,
    • Religious architecture

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineTernopil regionТернопіль
Description

Перетворення в Україні на початку 90-х років минулого століття дозволили репресованій Українській Греко-Католицькій Церкві заявити про своє відродження, визначили її остаточну легалізацію і початок нового етапу історії - процесу становлення і розбудови.

У квітні 1991 року тернополяни зустрічали главу своєї Церкви блаженнішого Мирослава Івана кардинала Любачівського. Він посвятив хрест на бульварі Данила Галицького - тут мав стояти величний Храм на прославу Божої Матері Неустанної Помочі.
Через дев'ять років ..у грудні 2000 року багатотисячна громада прийшли на посвячення престолу і першу урочисту Архиєрейську Святу Літургію в новозбудованому храмі, яку очолив владика Михаїл Сабрига. Цією визначною подією ознаменувалося входження до новозбудованого храму.
Храм з кожним роком набував довершеності і краси. Значною подією у житті парафії стало відкриття Місійного центру редемптористів, в якому відбуваються концерти, фестивалі, конкурси, проводяться тематичні заходи до різних християнських свят, працюють духовно-мистецькі студії.

Джерело

How to get to the point: 
Тернопіль, вул. С. Бандери
0
Your rating: None

Back to top