Пам'ятний знак на честь заснування м. Вільногірськ

butilkavodi's picture
  • Теги:
    • Памятный знак,
    • Плита (Стела),
    • Monuments

Mark: +3 / 1 participant / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineDnipropetrovsk regionВільногірськ
Description

В 1956 році розпочалося будівництво гірничо-металургійного комбінату, а поряд - міста. Місто було засноване 12  серпня 1956 року. Першими жителями наметового містечка були молоді будівельники тресту “Дніпрометалургбуд”.
16 червня 1956 року з ініціативи секретаря партійної організації Кушнарьова О.А. селищу було дано назву Вільногірськ. Рішенням № 352 Дніпропетровської облради депутатів трудящих Вільногірськ віднесено до категорії  робітничих селищ.
В 1964 році Вільногірськ отримав статус міста районного підпорядкування. 28 березня 1990 року відповідно до Указу Президії Верховної Ради України № 232 Вільногірськ стає містом обласного підпорядкування.
Вільногірськ закладено на землях Верхньодніпровського району і довгі  роки був його складовою частиною. Місто побудовано на  водорозділі  рік Самоткань та Саксагань. З давніх-давен водорозділом проходили шляхи наших предків  з  півночі  на  південь. Тут, в місці перетину теперішньої  вулиці  Леніна  та бульвару  Миру,  давніми  скіфами було обране місце для поховання одного із вождів скіфських племен. Джерело.

Біля центрального входу в СК «Авангард» знаходиться стела на честь заснування міста.

 Джерело фото.

Reports
Orlan's picture
1 photos
Orlan
0
Your rating: None

Back to top