«Старий Млин» у Тернополі

vv's picture
  • Теги:
    • Building,
    • Аrchitectural structure

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineTernopil regionТернопіль
Description

«Старий Млин» — це унікальний комплекс, збудований 9 березня 2003 року, як пам’ятник всім господарям, знищеним та репресованим владою в 1939 році, який не має аналогів не лише в Україні, а й у всьому світі.
«Старий млин» приваблює мешканців та гостей міста не тільки своїм унікальним інтер’єром, у якому кожен куточок і навіть кожна деталь – це окрема історія, а й своєю особливою кухнею.
Основою будівлі послужив старий фундамент парового млина, який функціонував на цьому місці ще до війни. У відбудові споруди використані конструкторські особливості робіт генія іспанської архітектури Антоніо Ґауді.
При вході, в центрі кованого Дерева мудрості, розташований камінь з оселі Ґауді. А от у внутрішньому оформленні будівлі використано стиль місцевого українського «кантрі».
Особливої енергетики «Старому Млину» додають оригінальні знаряддя праці та реманент наших предків. Загалом у закладі містяться понад 3000 музейних експонатів.
У відбудові використано близько 100 000 цеглин періоду австро-угорського та польського панування на наших теренах. А на стінах розміщено багато інформації з місцевого архіву та краєзнавчих музеїв.
Здивують Вас і кухарі закладу, запропонувавши  скуштувати безкоштовний презент від закладу «український наркотик» та страви, приготовані за старовинними рецептами пращурів, які населяли Галичину у різні часи – українців, поляків, євреїв, австрійців.
Страви готують у старовинних печах та грилях на дровах. Саме у нас розташована унікальна запатентована піч (у Західній Україні  її називають п’єцом). В цій дідівській печі випікають селянський хліб, коптять смачнющі ковбаси та шинку, запікають борщик в хлібі та різноманітні запіканки. Для приготування їжі  використовуються  лише натуральні продукти із особистих селянських господарств. До смачної закуски у «Старому Млині» і випивка достойна  – від „сорокаградусної” до домашніх лікерів, наливок, які також готуємо за традиційними домашніми рецептами та вишуканих вин.

Джерело тексту та нічної фотографії

 

How to get to the point: 
Тернопіль, вул. Збаразька
0
Your rating: None

Back to top