Пам'ятний знак УПА в Харкові зруйновано невідомими особами

Tan-Tol's picture
  • Тип информационной страницы:
    • Новости

Джерело тексту та фотографій (українською),
Источник текста и фотографий (на русском)

 

Вранці у вівторок, 9 грудня, у Молодіжному парку Харкова невідомі підірвали пам'ятник воїнам ОУН-УПА. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження: зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

 

«Інформація про вибух надійшла в міліцію близько 4 ранку. Встановлено, що обеліск пам'ятного знаку воїнам ОУН-УПА, який знаходиться в Молодіжному парку Харкова, знищено шляхом дії невстановленого вибухового пристрою», – йдеться в повідомленні.

В результаті події ніхто не постраждав.

Варто відзначити, за фактом знищення пам'ятника розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження майна шляхом вибуху). Досудове розслідування проводить міліція, а процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київського району Харкова.

Ось таким був цей пам'ятний знак до зруйнування:

Посилання на джерело інформації http://nbnews.com.ua/ua/news/138385/

0
Your rating: None

Comments

dombrovskii_a's picture

Его второй раз уже взрывают?

Его второй раз уже взрывают?

butilkavodi's picture

Да. Но не взрывают, а

Да. Но не взрывают, а курочат. Первый раз просто украли один из элементов - крест.

butilkavodi's picture

В Харькове активисты начали

В Харькове активисты начали восстанавливать памятный знак Украинской повстанческой армии, взорванный на днях неизвестными.
Как сообщает корреспондент «Харьков. Комментарии», об этом написал на своей странице «ВКонтакте» член оргкомитета по восстановлению памятного знака Константин Черемский.
«Сегодня мы построили основание памятника, придали ему большей массивности и прочности. Впоследствии, шаг за шагом собираемся реконструировать дорогой нашим сердцам символ в его первоначальном виде. Мы не ожидаем милости от чиновников и надеемся только на самих себя и на круг единомышленников. Ожидаем и вашей поддержки», - в частности, написал Черемский.

Back to top