Каньйон Гейнюк. Схованка

A.G's picture
  • Атрибуты:
    • Часы посещения ограничены,
    • Рекомендуется с детьми,
    • Осторожно, вокруг посторонние,
    • Рекомендации,
    • Плата за вход,
    • Контейнер маленький,
    • Особенности кеша
  • Состояние:
    • Действующий
  • Тип тайника:
    • Easy to find cache

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • TurkeyMediterranean RegionGöynük
Description

Схованка закладена в розщілині біля дороги на висоті 70-80 см від рівня дороги, прикрита каменем.

У схованці схований кріт: http://geokrety.org/konkret.php?id=22446

 

Між Анталією та Кемером розташована рівнина Гейнюк, відома своїми гранатовими і апельсиновими садами, низовини якої покриті екзотичною південною рослинністю: кактуси, пальми, олеандри. У стародавні часи ця рівнина була дорогою для торговців, провідною їх до теплого і чистому морю. Слово «Гейнюк» в перекладі означає «родюча долина в місці небесно-блакитного з’єднання». Рівнина оточена красивими і величними горами Бедаглари, в яких бере початок невеличка гірська річка, що створює на своєму шляху хитромудрі ансамблі ущелин і скель. Каньйон річки є природним пам’ятником і манить до себе туристів з усього світу.

Сюди можна добратися під керівництвом досвідченого гіда на добре організованих джип-сафарі. Існує ще два способи потрапити в каньйон: поїздка на квадроциклах і велосипедна прогулянка. Почати подорож потрібно буде рано вранці. Перше, що зустрітися Вам на шляху — мальовничий сосновий ліс, насолодитися яким Ви зможете в перебігу півгодини. Від шосе дорога вимощена плитками, є тротуари та стоянки для транспорту. На підході до каньйону влаштована зона відпочинку з водоймами для купання, численними лавками, симпатичними містками з гілок і туалетом. Крім того, є закусочна і вулична кухня з плетеними столиками, кріслами та дитячими стільчиками. А втамувати спрагу можна в одному з двох джерел з питною водою. Всюди розвішані покажчики напрямні до ущелини і правила поведінки в каньйоні Гейнюк, в тому числі і російською мовою.

Прямо у самого каньйону доведеться взяти напрокат спеціальне спорядження, без якого взагалі не пускають далі до водоспадів: гумові черевики, міцний шолом і жилетку з гідрокостюмів або без нього. Коштує це обмундирування близько 10 -15 доларів. Вода в ущелині досить холодна (15-18 градусів за Цельсієм), а дно кам’янисте, так що придбана амуніція дуже допомагає туристам не переохолодитися і не поранитися в подорожі. В деяких місцях каньйону можна пересуватися на човні, але основний шлях доведеться все ж подолати пішки. Добравшись до каньйону Ви зупиніться захоплені красою навколишніх Вас злітають вгору гір, маленьких і великих гірських водоспадів.

Висота стін каньйону в окремих місцях сягає 350 метрів, а глибина річки часом перевищує 6 метрів, так що подекуди пробиратися потрібно вплав. Дорога не здасться легкою, але дивовижна краса стін каньйону, місцями вкрита багатобарвної і буйною рослинністю сторицею поверне мандрівникові витрачені зусилля. Подекуди невеликі і дуже холодні струмочки стікають прямо по стінах ущелини, і якщо їх досягають ласкаві промені сонця, цівки грають всіма кольорами веселки. Стіни каньйону Гейнюк вражають своєю колірною гамою — від білого до рудо-зеленого і чорного, смугасті і криві, вони то майже розступаються, то знову сходяться. Все це природне пишність має довжину більше 6 кілометрів, але час прогулянки навряд чи складе більше 3 годин через складність пересування по каньйону. Після тривалого походу можна освіжитися, зважившись поплавати в місцевих ставках.

Джерело

How to get to the point: 
На таксі до входу в заповідник, далі - пішки
0
Your rating: None

Back to top