Меморіальна дошка Борису Барському в Запоріжжі

vv's picture
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Monuments

Mark: +3 / 1 participant / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineZaporizhia regionЗАПОРІЖЖЯ (Олександрівськ)
Description

У січні 2017 виповнилось би 90 років Борису Львовичу Барському - режисеру, заслуженому працівнику культури України. Він народився у Вінниці. В 1952-1954 рр. Борис Львович працював завідувачем одного із районних клубів в Запорізькій області. Потім його запросили до Будинку культури Запорізького автозаводу «Комунар» і призначили на посаду завідувача масового сектору. Працюючи на цій посаді, він вчився заочно в Ленінградській вищій школі профспілок за фахом «Культурно-освітня робота». В 1959 році Борис Барський закінчив вищу школу, і його через рік призначили на нову посаду – директора Запорізького обласного будинку народної творчості (1958-1971). За цей час було проведено багато різних концертів, звітів (обласних, республіканських). За досягнуті успіхи йому присвоєно звання “3аслуженого діяча культури України” (1966).
І знов нове працевлаштування, і теж на посаду директора, але Запорізького обласного будинку художньої самодіяльності профспілок, де він працював сімнадцять років (1971-1988). Наприкінці 80-х років Бориса Львовича призначають режисером-постановником масових театралізованих свят центру культури дозвілля обласної ради профспілок. Помер Борис Барський у листопаді 2007 р.
Його знали всі професійні та самодіяльні артисти міста. На протязі 50 років більшість свят міста, карнавальні ходи, дні міста нового часу пройшли під керівництвом Бориса Львовича Барського.

 Джерело

How to get to the point: 
Запоріжжя, вул. Жаботинського, 49
Reports
dombrovskii_a's picture
3 photos
dombrovskii_a
0
Your rating: None

Back to top