Пам'ятна табличка про побудування школи № 6, г. Куп'янськ

butilkavodi's picture
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Infrastructure,
    • Школы,
    • Monuments

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineKharkiv regionКуп'янськ
Description

На фасаді школи № 6 м. Куп'янськ (вул. Гоголя, 4) закріплено табличку, в якій зазначено коли було побудовано будівлю школи.


Тавро на дошці свідчить, що вона відлита на Куп'янському ливарному заводі.

У 1933 році до м. Куп’янськ з Росії прибуло багато робітників, тому повстало питання про відкриття російської школи у приміщенні СШ № 1 - відкрито 1-й клас з російською мовою викладання…
А через деякий час на Першотравневій вулиці вже жила бурхливим життям неповна середня школа №6 під чуйним керівництвом першого директора  -  Карпенка А.І.
У 1957 році школа, одна з перших у місті, готує трудові кадри: разом з атестатом про середню освіту учні отримують кваліфікацію слюсарів, токарів, швачок. Першими вчителями трудового навчання були – Венецький  П.Л., Капустіна Л.Н., Черняєв М.А., Чертков І.М.
У 1967 році школа отримує нове приміщення, збудоване за чеським проектом, який передбачав просторі навчальні кабінети, великий спортивний зал, зручну їдальню, приміщення для бібліотеки, гуртків.
У 1970 році з ініціативи вчителів Колосовської А.Т., Водоп’янової Т.З., Лісовенко М.М. під керівництвом директора Дзюби Віктора Петровича школа переходить до кабінетної системи навчання. З цього приводу на базі школи у 1976 році відбувається Всесоюзний семінар , присвячений досвіду роботи з кабінетної системи. А директор Дзюба В.П. отримує звання  заслуженого вчителя України.
Сьогодні, Куп’янська загальноосвітня школа – це 66 вчителів, 32 класи, 845 учнів...
Джерело.

0
Your rating: None

Back to top