м. Будапешт. Палац «Грешем».

olanko's picture
  • Теги:
    • Palace,
    • Аrchitectural structure

Mark: +5 / 1 participant / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • HungaryBudapestBudapest
Description

Gresham Palace

Цей палац був побудований спеціально для сера Томаса Грешема, який заснував Лондонську біржу. Будівля вийшла дуже модна на ті часи, вона явно виділялася із загальної забудови Будапешта. Його стиль можна визначити, як сецессіон. У Будапешті такі будівлі по пальцях перерахувати. Зараз тут знаходиться готель мережі "Four Seasons". Але варто зазначити, що нинішні власники постаралися повністю зберегти архітектуру палацу і навіть його інтер'єри.

Вікна "Gresham Palace" виходять на старовинний міст, що з'єднує береги Дунаю. Вечорами палац висвітлюють сотні вогнів, завдяки яким він набуває красивий перламутрово-сірий відтінок. Над центральним входом височіє барельєф із зображенням Томаса Грешема.

Якщо увійти всередину, перше, що кидається в очі, - це витончені ковані ворота з зображенням птаха, що нагадує павича (один з відмінних символів сецессіона). Ще кілька кроків і над головою відкривається приголомшливий скляний купол - диво інженерної думки минулого століття. Підлога, встелена білою керамічною плиткою, дивом зберіглась з часів побудови палацу. Сходи, прикрашені витіюватими чавунними поручнями, ведуть в не менше дивовижні апартаменти, за якими можна ходити, немов по музею.

Джерело

How to get to the point: 
Roosevelt tér
Reports
vv's picture
1 photos
vv
0
Your rating: None

Back to top