Пам'ятний знак на честь Героїв Революції Гідності у Запоріжжі

vv's picture
  • Теги:
    • Памятный знак,
    • Monuments

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineZaporizhia regionЗАПОРІЖЖЯ (Олександрівськ)
Description

20 лютого 2015 року на майдані під стінами Запорізької облдержадміністрації було відкрито пам'ятний знак на честь Героїв Революції Гідності.
Тоді ж депутати на сесії Запорізької міської ради перейменували площу Жовтневу — на Майдан Героїв на честь героїв-майданівців. Проти перейменування площі виступили лише депутати-комуністи, рішення було прийнято більшістю голосів. Під час сесії зазначалося, що рішення про перейменування площі — ініціатива громади Запоріжжя, яка на цій площі збиралася на Євромайдан, і тут встановлено пам'ятник на честь героїв Революції гідності, городяни влаштовують урочисті зустрічі героїв-земляків з фронту.

Джерело

Революція Гідності— політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані спротивом проти відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою відмовою від цього курсу. Одними з головних причин протестів стали надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича та його «сім'ї», небажання народу України миритись з перетворенням країни не лише де-факто, але і де-юре на одну з колоній Росії

Джерело

How to get to the point: 
Запоріжжя, майдан Героїв
0
Your rating: None

Back to top