м. Краків. Гранд-готель.

olanko's picture
  • Теги:
    • House,
    • Аrchitectural structure

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • PolandMałopolskie województwoKrakow
Description

У другій половині XVI століття кам’яниця мала назву «Везиковська» - від імені власника Бріцці Везика. З XVII століття була у власності магнатів Гродзинських, Ланскоронських і Май. Наприкінці XVIII століття будинком володіла Урсула Дембинська, а у 1873 році його купив князь Олександр Чарторийський.

Впродовж трьох наступних років під керівництвом архітектора Максиміліана Ніцша було надбудовано поверх, з'єднано кам'яниці з боку вулиць Святого Томаша і Святого Яна, що створило єдиний міський палац. Незабаром будівлю орендовано Естрагему Хроновському, який у 1885 році купив власність і вже наступного року почав її адаптацію під ексклюзивний готель. Святкове відкриття готелю відбулося 15 січня 1887 року.

За роки існування готель приймав дуже багато іменитих гостей. Найбільш екзотичним був магараджа невеликого князівства Пенджаб, який в 1936 році появився тут разом з власною вартою і декількома дружинами. В готелі зупинялись Юзеф Пілсудський, Юзеф Бек, Фердинанд Фош, Лех Валенса, Маргарет Тетчер, імператор Японії з дружиною і багато інших. Пам’ятка архітектури з 10.11.1965 року, регістраційний номер А-120.

Джерело 

 

How to get to the point: 
ul. Sławkowska 5/7
0
Your rating: None

Back to top