Колишня авіабаза протичовнової авіації "Донузлав"

ПашОк's picture
  • Теги:
    • Воинская часть,
    • Military installations

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineCrimeaМирний
Description

Колишня авіабаза протичовнової авіації "Донузлав" 

Базувалися: 318й ОПЛАП ДД на Бе-12 і 78й ОКПЛВП на Ка-25. 

Аеродром був унікальний тим, що призначався для базування гідролітаків Бе-12 і мав обладнаний гідроспуск, за яким літаки могли з'їжджати з бетонки прямо в озеро. Там же знаходився пірс для катерів забезпечення (три катери). 
В кінці 80-х планувалося, що літаки Бе-12 замінять на А-40 "Альбатрос", але їх так і не дочекалися. 
Крім протівчовніків, планувалося використання аеродрому для перекидання бригади морської піхоти з бухти Козачої в Севастополі (аеродром Херсонес) до причалів для десантних кораблів у с.Новоозерном. 
78 окремий вертолітний протичовновий корабельний полк авіації ЧФ у складі ескадрильї вертольотів Ка-25 ніс бойову вахту у Середземному морі на протичовнових вертольотоносців «Москва» і «Ленінград». 

ВПП розібрали на початку 90-х, а кермові бігунки і капоніри стоять до цих пір. Зараз територію аеродрому поділили на земельні ділянки під будівництво "санаторіїв" і "будинків-відпочинку", які до цих пір ніхто не збудував і будувати схоже не збирається. 
---
Але, ніяк не могли знайти основного - пам'ятника Бе-6. Распросили місцевого жителя про Бе-6. Він сказав, що його давно вже расспілілі воєні і кудись повезли.

 

How to get to the point: 
Через "парадный вход" попасть на территорию невозможно, военный. Нужно кустами примерно 1 км от асфальта.
0
Your rating: None

Back to top