Ратуша Ремер у Франкфурті

vv's picture
  • Теги:
    • Памятники истории,
    • Monuments,
    • Госучереждения,
    • Infrastructure,
    • More than 100 years,
    • Аrchitectural structure

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • GermanyHesseFrankfurt
Description

Ремер (нім.  Römer - «римлянин») – старовинна ратуша у Франкфурті-на-Майні. Вже понад 600 років будівля з примітним ступінчастим фронтоном є символом міста. Назву будівлі ратуші дало середнє з трьох раніше самостійних будівель, яке носить назву «Будинок у римлянина» (нім. Haus zu Römer).  «Ремер» вже багато століть означає для Франкфурта-на-Майні комплекс будівель ратуші.
У XIV столітті міській управі було потрібно нове приміщення, і міська влада викупила 1405 року два представницьких міських житлових будинки в центрі міста. Після перебудови будівель в ратуші з'явився великий Імператорський зал і спеціальна кімната для виборів імператора, прикрашена фресками із зображенням гербів і портретами. Згодом до двох будинків, що поклав початок комплексу ратуші, міські власті почали поступово приєднувати прилеглі будівлі. Весь триповерховий комплекс займає близько 10 000 квадратних метрів і складається з дев'яти будинків, що оточують шість внутрішніх дворів.
Золотий буллою імператора Карла IV Франкфурт був узаконений як місце проведення виборів імператорів Священної Римської імперії. Служив протягом декількох століть починаючи з Середніх століть і аж до ліквідації Священної Римської імперії  в 1806 році місцем проведення коронації німецьких королів та імператорів. Ремер займає гідне місце в історії Німеччини. У будівлі франкфуртської ратуші часто засідав рейхстаг. Ратуша також використовувалася для потреб франкфуртської ярмарки. Ремер отримав численні ушкодження під час Другої світової війниі був відреставрований в повоєнний час. Незважаючи на сучасне внутрішнє оздоблення ратуші, Ремер відноситься до числа найбільш значущих готичних будівель світського призначення.

Джерело

How to get to the point: 
Німеччина, Франкфурт, Römerberg
0
Your rating: None

Back to top