Mеморіальна дошка Анатолію Власову у Запоріжжі

vv's picture
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Monuments

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineZaporizhia regionЗАПОРІЖЖЯ (Олександрівськ)
Description

29 вересня 2013 року, у річницю пам'яті А.Ф.Власова, було відкрито меморіальну дошку пам'яті Почесного директора Запорізького педагогічного училища.
Анатолій Федорович Власов – це людина-легенда. Він був учителем учителів і за 33 роки керування педагогічним училищем виховав тисячі учителів, вихователів, директорів шкіл, завідуючих дошкільними закладами, тисяч і тисяч освітян України.
Він перетворив провінційний, мало відоме Верхньохортицьке педучилище у знаний і шанований не лише в Україні, а й поза її межами заклад.
Він сам точно назвав період своєї подвижницької роботи у далекі 70-80 роки ХХ століття – «Третє відродження Запорізького педагогічного училища». Міг захоплено й безконечно розповідати про цей період у долі закладу, у його власній долі: як будувався гуртожиток, як готувалося «велике переселення» до нового навчального приміщення, як училище ставало переможцем всесоюзних змагань, як добирав кадри для роботи в педучилищі, як вже відомим в державі заклад став базовим, як звідусіль їхали і йшли до педучилища за досвідом…
Він все встигав, він скрізь встигав. Думка Власова мала високе поцінування у колег з інших педучилищ України, вузів Запоріжжя, вважалася надзвичайно вагомою в Міністерстві освіти, цінувалася в органах влади Запоріжжя.
Безумовний авторитет Директора Власова не зменшувався ні на йоту упродовж усіх 33 років його роботи в педагогічному училищі.
Упродовж десяти років Анатолій Федорович Власов мав статус Почесного Директора. Жив інтересами рідного закладу, підтримував молодого свого наступника, якого сам-таки готував собі на заміну. Радів перемогам, сумував за старою назвою "училище", не сприймаючи сучасне "коледж".

Джерело тексту та фотографії Анатолія Власова

How to get to the point: 
Запоріжжя, вул. Запорізького Козацтва, 6
0
Your rating: None

Back to top