м. Флоренція. Палаццо Медічі Ріккарді.

olanko's picture
  • Теги:
    • Palace,
    • Аrchitectural structure

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • ItalyTuscany RegionFlorence
Description

Палаццо Медічі Ріккарді - палац сімейства Медічі, побудований архітектором Мікелоццо ді Бартоломео (Michelozzo di Bartolomeo) за замовленням Козімо Старшого в 1444 році. Ця відома пам'ятка Флоренції знаходиться в одному кварталі від площі Дуомо.



Палац Медічі Ріккарді - перший приклад світських будівель Флоренції епохи раннього Відродження. Правильної чотиригранної форми будівля містить в глибині своїх стін такий же правильної форми внутрішній двір, оточений аркадами, у якому посаджені лимонні дерева. За зразком Палаццо Медічі Ріккарді у наслідку були побудовані багато інших споруд, і його форма, в кінці кінців, стала звичною серед палаців часів Ренесансу в Італії.



За задумом замовника перший поверх палаццо, облицьований грубим рустом, мав символізувати непорушність влади Медічі. У приміщеннях першого поверху знаходилися стайні, кімнати слуг, кухня. На другому і третьому поверхах, фасади яких покривали більше гладкі плити, знаходилися апартаменти господарів. У 1517 році одна з лоджій палацу була замурована, і в ній з'явилися вікна з нішами стрілчастої форми - бубнами, виконані Мікеланджело.


Найзнаменитіше приміщення палацу Медічі Ріккарді - Капела волхвів, також створена архітектором Мікелоццо. Головна прикраса капели - фреска Беноццо Гоццолі «Хід волхвів до Віфлеєму». На ній в образі волхвів зображені господарі замку, також легко впізнаються і знамениті історичні діячі, які збиралися в місті в Флорентійському соборі 1439 року.



Сьогодні палац частково відкритий для відвідування. У його приміщеннях знаходиться Префектура міста.

Джерело

 

How to get to the point: 
Via Cavour, 3
0
Your rating: None

Back to top