м. Флоренція. Ворота Святого Миколая.

olanko's picture
  • Теги:
    • Building,
    • Аrchitectural structure

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • ItalyTuscany RegionFlorence
Description

Porta San Niccolò

Ворота Святого Миколая (італ. Porta San Niccolо) або Башта Святого Миколи (італ. Torre San Niccolо) — пам'ятник архітектури, частина древньої кріпосної стіни у Флоренції. Знаходяться в районі Ольтрарно, на площі Джузеппе Поджі. Звідси починалася дорога на південь, через міст Святого Миколая. Башта захищала Арно на сході, разом з Монетною баштою на протилежній стороні.

Назва воріт походить від церкви Святого Миколая в східній частині Ольтрарно. Вони були побудовані в 1324 році, разом з шостим колом  міських мурів, проект яких приписується архітекторові Андреа Орканьі. На відміну від всіх інших воріт не були знижені («урізані») в XVI столітті, так, як пагорб Сан-Мініато був для них природним захистом від ударів ворожої артилерії. Нині це єдині ворота, що зберегли первинну висоту. Зубці не є оригінальними і оновлені у XIX столітті.

У двох едикулах на зовнішній стороні знаходилися статуї левів, в кожній по одному. Башта також була прикрашена багатократними зображеннями герба Флорентійської республіки. На внутрішній стороні можна побачити три великі відкриті арки, по одній на кожному поверсі. Прямо над аркою воріт знаходиться фреска із зображенням Богоматері з немовлям і святими Іоанном Хрестителем (покровитель міста) і Миколою Чудотворцем (покровитель району). Фреска написана в XIV столітті.

Джерело

 

How to get to the point: 
Piazza Giuseppe Poggi
0
Your rating: None

Back to top