м. Болонья. Палаццо Подеста.

olanko's picture
  • Теги:
    • Palace,
    • Аrchitectural structure

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • ItalyEmilia-Romagna RegionBologna
Description

Палац муніціпалітету розташований в самому центрі Болоньї, на Пьяцца Маджоре. Будівля була зведена на самому початку 13 століття, коли влада міста вирішила облаштувати Пьяцца Маджоре.  На новій розчищеної площі було вирішено звести будівлю, спеціально призначену для міського уряду. Під склепінням портика палацу розташовувалися торговці і ремісники, а перший поверх займали нотаріуси, поки не переїхали в свій палац.

 Над палацом височіла вежа Аренго, чий дзвін скликав народ на збори або сповіщав про важливі події. Спочатку дзвіниця була дерев'яною. Потім, в 1259 році архітектором Альберто ді Сан П'єтро була побудована квадратна в плані вежа.  Чотири кутових пілястри вежі підтримували хрестоподібний звід, в портику під яким в 1525 році були встановлені статуї покровителів міста: святих Петронія, Прокула, Домініка і Франциска (роботи Альфонсо Ломбарді).  Це місце також славиться своєю акустикою. Сама дзвіниця була перероблена в 1453 році Аристотелем Фіораванті.

За розпорядженням Джованні II Бентівольо в 1484-94 роках були розпочаті будівельні роботи, в ході яких романський фасад будівлі був перероблений в дусі епохи Відродження. Роботи так і не були доведені до кінця, тому що  Джованні II Бентівольо був вигнаний з міста. У 1837-42 роках був відреставрований портик будівлі, а в 1887 році - фасад.

 Фасад будівлі розділений на два яруси. У нижньому ярусі відкриваються напівкруглі арки портика, оброблені під руст (кінець 15 століття). Оздоблення так і не було завершене. Другий ярус представляють напівкруглі вікна, відокремлені від портика невеликою балюстрадою. Вікна також обрамлені рустовим каменем.  За будівлею піднімається дзвіниця.  Вікна дзвіниці розділені на три і на чотири частини невеликими колонами. Дах вежі прикрашають зубці.  У бельетажі палацу, в салоні муніціпалітету, з 14 по 18 століття розміщувався громадський театр, потім приміщення використовувалося для гри в м'яч. На початку 20 століття зал був прикрашений фресками Адольфо де Кароліса і його учнів.  Фрески розповідають про історію Болоньї.

Джерело

0
Your rating: None

Back to top