м. Чернігів. Мурал "Квітучі руки".

olanko's picture
  • Теги:
    • Мурал - изображение на стене,
    • Monuments

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineChernihiv regionЧернігів
Description

 Цей мурал створений у межах проекту “Квітучі руки”. Кожен з 4-х муралів розташований у різних містах України - Чернігові, Слов’янську, Генічеську та Дрогобичі, а самі малюнки побудовані по діагоналі. У результаті поєднана картина утворює ромб – сакральний символ, яким наші предки позначали землю і все, що бере від неї початок.

«Людські руки, які тягнуться одна до одної, щоб допомогти, підтримати, об’єднатися. Та одночасно вони ж – наче квітучі гілки дерев. Ці квіти – надія на відродження життя, на майбутнє, на плоди, які принесе єдність. Квіти – це душі людей, а руки – це їх дії, вчинені розумом. 

Джерело

Масштабні малюнки виконав художник Олександр Брітцев, який народився в Донецьку і зараз проживає у Харкові. Протягом квітня-червня 2018 року він створив мурали у Чернігові, Слов’янську, Генічеську та Дрогобичі. 


 Якщо дивитися на чотири малюнки, розташовані поряд, можна помітити, що квіти на кожному різні. Це квіти фруктових дерев, що ростуть в різних частинах України. На півночі – це яблуня, на сході – абрикос, на півдні – персик, на заході – вишня-сакура», – говорить про своє творіння художник.

Джерело 2

How to get to the point: 
вул. Кирпоноса 16
0
Your rating: None

Back to top