м. Прага. Костел св. Томаша.

olanko's picture
  • Теги:
    • Костел,
    • Religious architecture

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • Czech RepublicCentral Bohemian RegionPrague
Description

Костел Святого Томаша (Фоми), який розташовується в Малому Місті, є архітектурною і культурною спадщиною Праги.  Церква стоїть протягом майже 800 років, переживши багато подій. Зараз костел разом з прилеглим до нього монастирем охороняється як пам'ятник культури Чеської республіки. Готична церква була заснована під час правління чеського короля Вацлава II в 1285 році. В цей же час король, відомий своєю релігійністю, запросив до Праги орден августинців. Вони отримали землі і прибудували до церкви монастир, де члени ордена могли жити і виховуватися.

Під час гуситських воєн костел був спалений і майже зруйнований. Роботи з його реконструкції обходилися ордену дорого, що значно гальмувало відновлення церкви. Тільки лише в середині XVI століття костел повністю відродили в ренесансному стилі, але наступна пожежа 1500 року знову зруйнувала церкву і весь монастирський комплекс. Роботи по відновленню церкви в стилі епохи відродження тривали протягом усього XVI століття. Лише в 1593 році 29 грудня костел був повторно освячений.

Незабаром прийшла тридцятирічна війна, яка не пройшла безслідно. Костел знову опинився повністю зруйнованим. За його відновлення взявся архітектор Ян Хреститель Ерна, і в 1665-1675 роках був зведений новий храм в стилі бароко. У 1727 році церкву знову пішла на реконструкцію, щоб отримати той зовнішній вигляд, який можна спостерігати і зараз. Саме архітектор Кіліан Ігнацій Дінценхофер привніс храму барочний стиль.

Джерело

 

How to get to the point: 
Josefská 28/8
0
Your rating: None

Back to top