м. Прага. Палац Пахтів на Фруктовому Ринку.

olanko's picture
  • Теги:
    • Palace,
    • Аrchitectural structure

Mark: +5 / 1 participant / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • Czech RepublicCentral Bohemian RegionPrague
Description

На місці нинішнього палацу стояв будинок родини Вельф. У 1400 році його купив король Вацлав IV для двору своєї дружини, королеви Софії Баварської. Потім влада міста купила цей будинок і у 1420 році облаштувала тут монетний двір, який пропрацював до свого скасування у 1434 році. Він був відновлений у 1539 році і діяв до 1784 року. Після цього в будівлі розміщувалось військове командування.

У 1755 році на замовлення графа Франца Йозефа Пахти будинок був повністю реконструйований за проектом Яна Йозефа Вірха в стилі пізнього бароко. З боку вулиці Целетної – головний портал з фігурами атлантів роботи скульптора Ігнаца Франтішека Платцера. У 1784 році проведена адаптація палацу за проектом Ф.Хегера, а у 1857-1858 роках – чергова перебудова під керівництвом Я.Малічки. В фундаменті палацу зберігся погріб пізньої готики.

У 1849 році палац перейшов під управління Міністерства юстиції разом з Земельним судом. Зараз також в будівлі розміщуються суди районів Прага 1 і Прага 7. Пам’ятник культури національного значення.

Джерело

Боковий фасад на Фруктовому ринку:

 

How to get to the point: 
Celetná 587/36
Reports
vv's picture
1 photos
vv
0
Your rating: None

Back to top