м. Прага. Костел св. Урсули.

olanko's picture
  • Теги:
    • Костел,
    • Religious architecture

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • Czech RepublicCentral Bohemian RegionPrague
Description

Римо-католицька церква святої Урсули – висока будівля у стилі бароко, яка гармонійно вписується в загальний архітектурний стиль вулиці разом з прилеглими до неї будинками.  Костел був побудований у 1702-1704 роках за проектом архітектора Марка Антоніо Каневалле на місці старих міщанських будинків, оригінальні залишки яких донині можна побачити в задній частині храму.

Через півтора століття, в кінці XIX століття, в Церкві святої Урсули була проведена масштабна реконструкція, в результаті якої були відновлені деякі деталі інтер'єру і екстер'єру, і були внесені архітектурні зміни - добудований один поверх, трохи змінений головний фасад храму. З тих пір будівля більше не піддавалося реставрації, незважаючи на те, що Друга Світова війна залишила досить сильні руйнування у внутрішньому оздобленні собору.

Церква святої Урсули має строгий і зовсім не розкішний зовнішній вигляд, хоча фасад прикрашають скульптурні образи святої Урсули, Маргарити, Діви Марії, Архангела Михайла і Агати. Три поверхи храму рясніють бароковими вікнами, по периметру даху церкви, підносячись над іншими будівлями, встановлені статуї ангелів, які добре проглядаються з сусідніх вулиць. Інтер'єр Церкви виконаний без пихатості і помпезності.  Все просто, але класично багато: фрески, мармурові статуї, скульптури і розписна стеля.  Центральний вівтар прикрашає головна цінність храму - образ святої Урсули пензля художника Яна Криштофа Лішки.

Джерело

Скульптура св.  Яна Непомуцького розташована на північно-східній стороні церкви (1747). Статуя святого з розп'яттям в руках встановлена ​​на фігурному постаменті, на двох менших постаментах по сторонам - скульптури ангелів. На постаменті позолочений напис латиною: "Divo Joanni Nepomuceno suo amalorum incursu defensori Debitae Gratitudinis и venerationis ergo Posuit parthenia domus societatis S. Ursulae Neo Prague MDCCXLVII". 

Джерело

 

How to get to the point: 
Národní 139/8
0
Your rating: None

Back to top