Пам’ятник Ліндбергу в Ґетеборзі

vv's picture
  • Теги:
    • Monuments,
    • Скульптура (Изваяние)

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • SwedenVästra Götaland County Gothenburg
Description

Чарльз Фелікс Ліндберг , народився 18 квітня 1840 року  в Ґетеборзі, помер 5 серпня 1909 року, був шведським бізнесменом і меценатом.
Протягом п'яти років, починаючи з 1849 року, молодий Ліндберг навчався в шотландській академії. Потім, в 1855–1857 рр., він був зарахований до Ґетеборгського інституту торгівлі.
Чарльз Фелікс Ліндберг протягом декількох років був партнером свого батька. Потім він розширив експортно-імпортний бізнес та судноплавні операції. Протягом свого життя Ліндберг підтримував багато асоціацій і надавав гранти для комунальних цілей.
Лідберг несподівано помер 5 серпня 1909 року.
Ліндберг залишив великий статок, який він пожертвував місту Ґетеборгу, тому що він «провів там більшу частину свого життя». Це було найбільше пожертвування, яке на сьогоднішній день передано місту Ґетеборгу з ціллю: «…прикрашати і прикрашати місто, наприклад, створюючи нові або розширюючи існуючі парки, проспекти, придбання та вивіз статуй або інших творів мистецтва, облаштування насаджень і парків, ботанічних або зоологічних садів з усіма зручностями та засобами…».
Кошти згідно заповіту кожен рік, починаючи з 1909 року, видаються на, наприклад, парк навколо Скансен Кронан, ботанічний сад, пам’ятники та фонтани Ґетеборга, оформлення зупинок трамваїв та інше.
Пам’ятник Ліндбергу виконаний Яном Стіном у 1989 році і відкритий у 1990 році.

Джерело

How to get to the point: 
Гетеборг, Kungsportsavenyen
0
Your rating: None

Back to top