Будинок школи навігації в Гетеборзі

vv's picture
  • Теги:
    • Учебные заведения,
    • Infrastructure,
    • Building,
    • More than 100 years,
    • Аrchitectural structure

Mark: 0 / 0 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • SwedenVästra Götaland County Gothenburg
Description

Навігаційні заняття відбувалися в Гетеборзі вже в другій половині 18-го століття, а в 1778 році було зроблено пропозицію заснувати навігаційну школу. Пізніше пропозиція (1826) про створення окремої школи для навігації в Гетеборзі була схвалена королем, однак, була відхилена риксдагом. У 1831 році було переглянуте це рішення і в 1841 року було вирішено, що морська школа буде створена. Навігаційна школа в Гетеборзі почала свою дiяльнiсть в жовтні 1841 р. в районі Хага. Завдання школи полягало в тому, щоб "сформувати науково підпорядкований і командний склад торгового флоту".
Потім викладання було перенесено до нової будівлі в Кварнбергет, яка відкрилася 1 жовтня 1862 року. Були здійснені значні пожертви на будівництво школи, а креслення  зробив майор Адольф В. Едельсвард. Була розроблена нова трирічна навчальна програма, яка в 1880 році отримала четвертий клас. Курс для суднобудування був заснований в школі в 1870 році, але переданий в технологічний університет Чалмерса 1886 р.
В 1915 році Міська рада Гетеборга затвердила пропозицію щодо реконструкції школи. Креслення виконані архітектором Чарльзом Ліндгольмом. Подальше розширення школи було зроблено в 1952 році.
У 1941 року школа відсвяткувала своє 100-річчя з меморіальною виставкою та святом. У 1980 році Морська школа отримала статус коледжу і університет Чалмерс взяв на себе управління школою. Морська школа переїхала в 1994 році до приміщень в Chalmers Campus Lindholmen. Будівля школи навігації в Kvarnberget стала офісом будівельної групи Serneke та інших компаній.

Джерело тексту та фотографії школи у 1922 р.

How to get to the point: 
Гетеборг, вул. Kvarnbergsgatan 2
0
Your rating: None

Back to top