Парк Ерстеда в Копенгагені

vv's picture
  • Теги:
    • Infrastructure

Mark: +5 / 1 participant / 1 recommendation / (+0) (-0) qualities

  • DenmarkCapital Region of DenmarkCopenhagen
Description

Парк Ерстеда (Ørstedsparken) - громадський парк в центральному Копенгагені. Один із серії парків, які були закладені на базі старого фортифікаційного кільця навколо міста після його виведення з експлуатації в 1870-х роках, парк досі зберігає елементи зі старих укріплень у своїй топографії - частина рову тепер служить подовженим озером а колишні бастіони постають у пейзажі як невеликі пагорби. Парк названий у честь братів Ерстед, політика і юриста Андерса Сандее Ерстеда та фізика Ганса Крістіана Ерстеда, які відзначені пам’ятками в парку.
Ørstedsparken включає область від Бастіона Ахлефельдта до Бастіону Гельмера. Садівник та ландшафтний архітектор Генрік Август Фліндт розробив проект парку, а будівництво розпочалося в 1876 році. Парк був відкритий у 1879 р. Ørstedsparken займає 6,5 га і має сім входів. Відрізок старого рову тепер утворює витягнуте озеро, яке має площу 1,8 га та глибину близько 4 метрів. Старовинний кований міст перетинає озеро.
У парку є ряд незвичайних сортів дерев. До них відносяться секвої, гінкго, дерева пагоди, гледіції, а декілька десятків тисяч голландських крокусів цвітуть різними кольорами.
Побудовано кафе-павільйон, яке служить місцем проведення публічних дебатів по неділях, є два громадські майданчики, мангали для громадського користування. На газонах часто бувають відкриті заходи, наприклад, концерти.
Окрім пам’ятника Гансу. Ерстеду, у парку також є інші пам'ятники та велика кількість статуй від Альбертіна фонду, який був створений главою Carlsberg, Карлом Якобсеном.

Джерело тексту та фотографії парку 1880 р.

Скульптура «Борці» - копія 1887 року (оригінал 3 ст. до н.е. галерея Уфіцці)

Скульптура «Молодий сатир, що грає на флейті» - копія 1887 року (оригінал 3 ст. до н.е.)

Скульптура «Сатир з Кроталесом» - копія 1886 року (оригінал 3 ст. до н.е.)

Бертел Торвальдсен , пам’ятник, розроблений Ейнаром Утзон-Франком і встановлений у 1954 році.

Нільс Лауріц Хвідт (політик, судновласник і голова Національного банку, член конституційної асамблеї). Пам'ятник був створений Вільгельмом Біссеном, встановлений у 1877 році.

Скульптура «Аротіно» - копія 1886 року (оригінал 2 ст. до н.е.)

Скульптура «Аполлон Бельведер» - копія 1886 року (оригінал Леохареса, 4 ст. до н.е.)

Наталі Захле - засновниця жіночої школи. (Пам'ятник Людвіга Брандструпа)

Жанна д'Арк в Домремі - слухаючи Небесний голос (Анрі Чапу, 1870)

Скульптура «Гермес відпочиває» - копія 1886 року

Вхід в парк (південний)

How to get to the point: 
Копенгаген, Парк Ерстеда
Reports
butilkavodi's picture
15 photos
butilkavodi
0
Your rating: None

Back to top