с. Бузова. Етнографічний комплекс «Українське село».

olanko's picture
  • Теги:
    • Этносело,
    • Infrastructure

Mark: +5 / 1 participant / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineKyiv regionБузова
Description

У 15 кілометрах від Києва по Житомирській трасі, в селі Бузова розташувався комплекс "Українське село". З ходу й не скажеш що це – тут тобі і музей, і ресторан, і храм, і мангальні комплекси, і готельні номери, і міні-зоопарк, і просто неймовірно мальовнича природа.

Це компактний музей під відкритим небом, на кшталт відомого "Пирогово", проте якийсь більш затишний. Доглянута територія, розваги і відпочинок на будь-який смак та гаманець роблять його надзвичайно привабливим. Вхід в "Українське село" безкоштовний, а ось за відвідування музейних будиночків і майстер-класи беруть невелику плату.

На території комплексу розташовані шість хат з різних куточків України. Автентичні будови зі Слобожанщини, Карпат, Полісся і Подніпров'я були розібрані і акуратно привезені в музей. Найстарішій хатинці 191 рік. Будиночки повністю зберегли вигляд і дух України ХІХ століття.

Всі хати абсолютно самобутні – низькі двері, сіни і житлове приміщення – занурюють гостей в історичну атмосферу. Збережено й предмети побуту: веретена, колиска, кухонне начиння, тканий і вишитий текстиль... Всі, хто встиг відвідати це місце, в один голос стверджують, що в "селі" складається повне враження, нібито власники будинків і господарств просто кудись вийшли на секунду, настільки збережена первозданна атмосфера помешкань. Примітно, що у хатках можна сідати за стіл на товсту лаву з масиву деревини, всі музейні експонати можна і потрібно брати до рук, розглядати і, тим самим, надихатися незабутнім духом української культури.

У поліських хатках облаштовані готельні номери. Сучасні душові кабіни та плазмові телевізори в мазанках під солом'яною стріхою дивним чином поєднують традиції та сучасність.

Біля готелю і ресторану розмістився невеликий зоопарк, який стане приємним сюрпризом як для самих маленьких відвідувачів музею під відкритим небом, так і для дорослих. Тут живуть українські домашні тварини і птахи – вівці, поросята, кролики, нутрії, курочки і півники. А поряд на озері мешкають качки і плавають косяки риб. Всіх їх можна погодувати, купивши спеціальний корм в сувенірній крамниці. У цій же крамниці можна придбати пам'ятний сувенір, проте набагато цікавіше зробити його своїми руками на одному з майстер-класів.

В "Українському селі" регулярно проводиться безліч майстер-класів: гончарне мистецтво, плетіння ляльки-мотанки, самогоноваріння, випікання хліба в печі, ковальська справа, свічковаріння, плетіння солом'яних іграшок, вирізання витинанок, ліплення вареників, валяння іграшок з вовни, створення автентичної біжутерії і багато інших цікавих заходів.

Джерело

 

How to get to the point: 
вул. Дмитрівська, 1
Reports
dombrovskii_a's picture
20 photos
dombrovskii_a
0
Your rating: None

Back to top