Історико-краєзнавчий музей ім. М.О.Приходька в с.Кислянка (Синельниківський р-н)

Аватар пользователя Vikont
  • Теги:
    • Музей,
    • Инфраструктура

Оценка: +12 / 3 участники / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • УкраинаДнепропетровская областьКислянка
Описание

Посилання на джерело тексту 1, посилання на джерело тексту 2.

В 1986 році в селі Кислянка відбулася значна подія. Було відкрито сільський краєзнавчий музей, що є духовним і культурним вогнищем села.   

Ідеєю   створення хліборобського музею керувався ініціатор і організатор музею  М.О. Приходько.

Найголовніший експонат в центрі музею – хліборобська емблема, хліб святий – паляниця, увінчана «живими колосками». Експозиції музею розповідають про історію села від скіфсько-половецької давнини до сучасності. Всі експонати музею виготовлені власноруч Миколою Опанасовичем.

В музеї чимало фотографій та матеріалів про односельчан-учасників Великої Вітчизняної війни. Зокрема героїв Радянського Союзу – Щабельського Іван Петровича, Резніченко Іван Івановича та повного кавалера ордена «Бойової Слави» - Шевченко Іван Петровича.

В музеї велику увагу приділено комплексному дослідженню причин виникнення голодомору 1932-1933рр. на Україні та зокрема в нашому краю.

Музей розташований в окремій будівлі. Загальна кількість експонатів – 980, кількість предметів основного фонду - 340. Протягом 2011 року відділом культури і туризму райдержадміністрації за кошти спонсорів (17,0 тис. грн.) відновлені установчі документи на будівлю та документи на енергопостачання, проведений капітальний ремонт даху, зведена огорожа, придбано обладнання для електроопалення, встановлений електролічильник, підключена електроенергія, охоронна сигналізація. Введено 0,5 ставки завідуючої музею та 0,5 ставки технічного працівника.

Отчёты
Аватар пользователя Атей
2 Фото
Атей
Аватар пользователя Alimvovan
1 Фото
Alimvovan
Аватар пользователя dombrovskii_a
2 Фото
dombrovskii_a
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу