Тернопільський ставок

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Озеро,
    • Природные объекты ,
    • Панорамный вид на местность

Оценка: +8 / 2 участники / 1 рекомендация / (+0) (-0) качество

  • УкраинаТернопольская областьТернопіль
Описание

Один з найзатишніших обласних центрів України Тернопіль відомий безліччю квітів, чистими вулицями, плесом ставка, в якому віддзеркалюються старі храм та замок.
Тернопільський став (площа його понад 300 га), - водойма штучна. Колись на його місці були болота на Сереті. Греблю на річці звів засновник міста Ян Тарновський у XVI ст. з оборонними цілями. За Середньовіччя взимку кригу зі ставу носили в пивниці замку: таким чином ледь не весь рік можна було на льоду зберігати продукти. 
Зараз між ставом і центром міста тягнеться парк ім. Т.Шевченка. Маленькі острівці називають островом Закоханих і «Чайка». Біля «Чайки» є прокат катамаранів. В теплу пору року можна прокататися на двоповерховому катері «Герой Танцоров» (причал поруч з замком, координати у заголовку вказані для причалу). В 2011 р. вартість квитка становила 10 грн. Влітку катером можна дістатися до міського пляжу. Техномани від «Героя Танцорова» у захваті: на теплоході 1963 р. випуску під час реконструкції 2005 р. замість ходової рубки встановили кузов тролейбуса «Шкода». В будь-яку пору року на ставі можна побачити рибалок: тут водяться коропи, соми, щуки. В 1987 р. на Тернопольському ставі проводили чемпіонат світу з водномоторних видів спорту. Змагання різного рівня проводяться щорічно.

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Тернопіль (вниз від вул. Замкової)
Отчёты
Аватар пользователя Кельтика
1 Фото
Кельтика
Аватар пользователя Dmitriy
2 Фото
Dmitriy
3
Ваша оценка: Нет Средняя: 3 (1 голос)

Вернуться к началу