Гідропарк «Топільче» в Тернополі

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Парк,
    • Природные объекты

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаТернопольская областьТернопіль
Описание

Гідропарк «Топільче» відкрито в 1985 році на площі 98 га.  Це наймолодший та один із найкрасивіших парків Тернополя, що розташований у південно-західній околиці міста та є його своєрідною окрасою. Гідропарку дали назву древнього поселення, що передувало появі Тернополя - «Топільче». 
За досить короткий термін посадили дерева, проклали алеї, викопали яри для річок та ставків. Уздовж центральної алеї збудували фонтани, На острівцях одного з озер створили козацьке містечко. Були встановлені атракціони та каруселі. У гідропарку створено зоокуток, Тут є безліч дерев'яних скульптур на теми відомих дитячих казок.. Тут кожна річка, кожен потічок цікаві — штучні пороги, дамби з водоспадами. Гідропарк „Топільче" - улюблене місце відпочинку дітей та молоді. Адже виник він, як в казці, на місці колишнього болота, та й сам схожий на казку: з чарівними озерцями, водяним млином, дитячими атракціонами, галявиною казок, зоокутком, козацькою фортецею.
У заболоченій раніше долині Серету виросло містечко з кількома зонами. Зона тихого відпочинку об’єднує Поляну казок, комплекс зоокутка, в якому можна побачити фазанів, качок, лебедів, страусів, павичів, кіз, ослів, поні, коней, лань. У спортивній зоні є аквадром, картингдром, тенісні корти.
За останні роки в парку здійснено ряд робіт, які покращили його функціонування. 
Висаджено багато дерев і кущів, реконструйовано водообмін та водопостачання парку, три футбольні поля із штучними газонами, відбулась реконструкція фортечного містечка на островах активних ігор, оновлено доріжки та алеї, встановлено міст-альтанку на острів „Слов'янське капище".
В парку "Топільче" є гідрологічна пам’ятка природи „Тернопільські джерела", що охороняє п'ять джерел підземних вод. 

Джерело

Как добраться к точке: 
Тернопіль, вул. Руська
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу