Пам'ятна дошка Лоповку Л.М., м. Луганськ

Аватар пользователя butilkavodi
  • Теги:
    • Барельеф,
    • Мемориальная доска,
    • Памятники

Оценка: 0 / 0 участников / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЛуганская областьЛуганськ
Описание

«За останній час це перший захід, коли ми відкриваємо пам'ятну дошку вчителю. І не просто вчителю, а вчителю з великої літери», - підкреслив заступник голови Луганської облдержадміністрації Родіон Мірошник 5 квітня 2011 р. під час урочистої церемонії відкриття пам'ятної дошки професору Льву Михайловичу Лоповку. Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано Родіону Мірошнику і донці Льва Михайловича Вірі Лоповок.
«Ця людина зуміла посадити за парти учнів і змусила полюбити такий складний предмет як математика, змогла пояснити красу рівнянь і задач, красу рішень», - зазначив заступник губернатора під час мітингу біля школи № 1 м. Луганськ. У мітингу також взяли участь заступник Луганського міського голови Марина Воротнікова, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, представники управлінь освіти і науки облдержадміністрації та міської ради, а також родичі Льва Лоповка, його колеги по роботі та учні школи № 1.
Учасники урочистостей висловили багато теплих слів на пам'ять талановитого і знаменитого математика. «Хто любить і дружить з математикою, тому будь-які науки, будь-які висоти і будь-які труднощі в житті підвладні і підкоряються», - зазначила Елеонора Поліщук. Цього ж дня в школі № 1 відкрився XV обласний інтелектуальний турнір пам'яті математика. Лев Лоповок був ініціатором проведення такого інтелектуального змагання. У ньому беруть участь юні математики, фізики і знавці інформатики навчальних закладів області.
Лев Михайлович Лоповок народився в 1916 році і в нинішньому році йому виповнилося б 95 років. Талановитий педагог-математик, професор, автор понад 150 підручників і близько 400 наукових статей. Лев Лоповок більше 30 років присвятив педагогічній діяльності. Він працював в луганській школі № 1 та на кафедрі геометрії і методики математики в Луганському педагогічному інституті (сьогодні Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка).


Сьогодні Луганська спеціалізована школа I-III ступенів № 1 носить ім'я професора Льва Михайловича Лоповка. З ініціативою присвоїти ім'я професора навчальному закладу виступив колектив вчителів школи. Сьогодні ця школа по праву вважається однією з кращих з підготовки математиків і фізиків. У школі діє музей, присвячений професору Лоповку. Ще в роки роботи Льва Лоповка учні школи відвідували фізико-математичну школу, організовану професором при педагогічному інституті. Потім вихованці цієї школи найчастіше без проблем поступали на фізико-математичний факультет вузу. Під час війни Лев Михайлович служив у лавах Червоної армії - учасник бойових дій, ветеран війни, майор. Як розповів онук Льва Михайловича Вадим Табакін, за бойові заслуги йому було присуджено 2 ордена бойового Червоного прапора, орден Вітчизняної війни та інші нагороди. Лев Лоповок є відмінником народної освіти Росії та України, заслуженим учителем України.
Джерело.

0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу