Меморіальна дошка Тарасу Протасевичу в Тернополі

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Мемориальная доска,
    • Памятники

Оценка: +3 / 1 участник / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаТернопольская областьТернопіль
Описание

У Тернополі з ініціативи  обласної організації «афганців» на вулиці, що носить  ім’я загиблого 1986 року в Афганістані лейтенанта Тараса Протасевича, урочисто  відкрито меморіальну дошку (скульптор Д. Пилипя’к, 1989 р.).
У заходах взяли участь ветерани Афганської війни і миротворчих операцій, родини загиблих, представники громадськості, військовослужбовці місцевого гарнізону, молодь.
Відкрили меморіальну дошку заступник міського голови Тернополя, голова обласної організації «афганців» і батько полеглого Тараса Протасевича.
Учні  технічного ліцею продекламували вірші про Афганську війну. Кавалер ордена Червоної Зірки і медалі  «За відвагу» Володимир Пунько, який товаришував з Тарасом, згадав юнацькі роки і навчання в Хмельницькому військовому училищі. Учасник бойових дій в Афганістані Роман Лотецький виконав пісню на слова поета Бориса Демківа «На вулиці Тараса Протасевича».
З концертною програмою виступили  тернопільські гурти військово-патріотичної  і «афганської» пісні «Долг» та «Інтерконтингент». Відбувся традиційний турнір з міні-футболу, присвячений пам’яті Тараса Протасевича.  Ветерани-«афганці» в парку Національного Відродження поклали квіти до пам’ятника полеглим на Афганській війні. 

Джерело

 

Как добраться к точке: 
Тернопіль, вул. Протасевича
Отчёты
Аватар пользователя dombrovskii_a
2 Фото
dombrovskii_a
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу