Свято-Успенский храм в Пришибе

Аватар пользователя vv
  • Теги:
    • Церковь,
    • Культовые сооружения

Оценка: +7 / 2 участники / 0 рекомендации / (+0) (-0) качество

  • УкраинаЗапорожская областьПришиб
Описание

Преосвященнейший Иосиф, епископ Запорожский и Мелитопольский, проинспектировал Свято-Успенский храм пгт. Пришиб Михайловского благочиннеческого округа. Настоятель протоиерей Георгий Божко отчитался перед правящим архиереем о состоянии прихода Свято-Успенской церкви и рассказал правящему архиерею о текущей жизни вверенной ему паствы, какие животрепещущие вопросы волнуют сейчас его общину, и что в будущем планируется сделать. Владыка Иосиф поблагодарил отца Георгия за его деятельность в качестве настоятеля прихода и передал свое архипастырское благословение всем прихожанам и жителям поселка Пришиб.

Источник

Успіння Богородиці  велике східнохристиянське свято, день смерті (успіння)  Діви Марії, Богородиці, матері  Спасителя Ісуса Христа. Відмічається щорічно 15 серпня  управославних  давньосхідних  та  східно-католицьких церквах. В Україні Успіння Пресвятої Богородиці православна та греко-католицька церкви відмічають 28 серпня.
Свято має подвійний зміст: зрозуміла людська скорбота поєднується з радісною упевненістю в тому, що смерті як знищення і небуття просто не існує. На це вказує і слов'янська назва : «Успіння» — тобто «Сон», за яким буде пробудження і слава.
Події останніх днів, безпосередньо пов'язані з Успінням Богоматері, символічно відтворюють найважливіші моменти Її життя. Новим Благовіщенням стає сповіщення архангела Гавриїла про близьку кончину, а прийняття Марії разом з тілом в «небесну славу» — новим Введенням в Храм. Як колись Богоматір тримала на руках немовля Христа, так тепер Її Син, що спустився з небес до смертного одра, приймає на Свої руки маленьку і тендітну душу Марії, яка народилася в нове життя. Такою, у вигляді сповитого немовляти, зображується Її душа на православних іконах свята.

Джерело тексту та ікони Феофана Грека

 

 

Как добраться к точке: 
Запорожская обл. пос. Пришиб ул. Ленина
Отчёты
Аватар пользователя ганс
1 Фото
ганс
Аватар пользователя Eduard
5 Фото
Eduard
0
Ваша оценка: Нет

Вернуться к началу